2009. gada 12. februāris

Godmanis aicinās veidot sieriņu rezerves

Attēlā: uzkrājumi

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) aicinās valstī veidot sieriņu rezerves, lai tādā veidā sekmētu gan vietējo ražošanu, gan veicinātu sieriņu iegādes pieaugumu veikalos. Turpmāk sieriņus, kas kļūs netīri, iedzīvotājiem nāksies noglabāt personīgajās rezervēs, un nākamajā dienā vilkt kājās pilnīgi jaunus — tiesa, ar nosacījumu, ka tie ražoti Latvijas uzņēmumos.

Premjera pārstāvis portālam PATIESI! pastāstīja, ka patlaban ir svarīgi stimulēt sieriņu ražošanu, tādējādi iekustinot uzņēmumu jaudas. Ikviens papildu santīms, kas ekonomikā ieplūdīs no biežākiem sieriņu pirkumiem, veicinās straujāku naudas apgrozījumu, radot vēl ne vienu vien santīmu tirdzniecības un ražotāju uzņēmumu bilancē un valsts nodokļu ieņēmumos.

Līdz šim sieriņu ražotāji vairākkārt norādījuši uz problēmām savā nozarē. Tie uzsvēruši, ka, palielinoties nodokļiem, izejvielu izmaksām un banku jeb kredītdevēju uzstājībai, kā arī samazinoties sieriņu cenām, Latvijas vieglā rūpniecība var nonākt uz bankrota sliekšņa. Tas savukārt novedīs pie konkurences situācijas pasliktināšanās, kā rezultātā mūsu valsts iedzīvotāji būs spiesti iegādāties nekvalitatīvākus sieriņus par augstāku cenu, vai arī tikties ar ārvalstu investoriem vecos un cauros sieriņos, tādējādi nolemjot virkni finanšu projektu neveiksmei.

Premjera plāns ļauj rast izeju no krīzes, jo izveidotās sieriņu rezerves iedzīvotāji varēs izmantot tālā nākotnē, kad situācija Latvijas ekonomikā būs uzlabojusies. ▼

3 komentāri

  1. rle teica:

    Kam jāgrimst, lai grimst! Priekš tam tās krīzes paredzētas. Nāks citi laiki, nāks citi sieriņi.

    Saradušies tādi sūda slīcēji, kas ražo pat dekoratīvus sieriņus. Atnāk krīze un pasaka: “Ne es tavu sieriņu apēst varu, ne man viņu plauktā vajag! Ja nejēdz ko normālu ražot, tad novel visu uz mani un nošaujies vai apsver tādu lietu kā rekets! Kā teiktu Džons: “Tev mute tur, kur citiem tūplis, putnēn.”.”.

  2. Ropčiks teica:

    Godmani ziepēs, sieriņus ziepēt!

  3. zozii teica:

    Latvija paliek, cilveki mainaas

Pievienot komentāru