2009. gada 22. februāris

Zatlers: nākošajam premjeram pašam jāsaprot, ka es viņu izraudzīšos

Attēlā: kandidāts

Jaunajam premjeram pašam būtu jāsaprot, ka viņš ir premjera amata kandidāts, intervijā pilsētas lauku teritorijas radiostacijai «Atmata FM» teicis Valsts prezidents Valdis Zatlers. Zatlers norādīja, ka līdz pirmdienai būs izstrādāti principi jaunā premjera kandidāta meklēšanai, tomēr tie nevienam netiks atklāti. «Pamatprincips būs tāds, ka es neko neteikšu, un premjers pats sapratīs, ka ir izvēlēts valdības vadītāja amatam,» prezidents uzsvēra.

«Ja premjera amata kandidāts neprot rīkoties patstāvīgi un visu laiku gaida, kad viņam kaut ko teiks priekšā, tad man nav nekādu ilūziju par šāda cilvēka vadītas valdības rīcībspēju. Tā bija Godmaņa vislielākā kļūda,» turpināja Zatlers. «Bet nav pieļaujama arī situācija, ka premjers rīkotos, nekonsultējoties ar visām iesaistītajām pusēm. Viņam jāņem vērā pilnīgi visi viedokļi. Nerēķināšanās ar citiem arī bija Godmaņa vislielākā kļūda.»

Valsts prezidents arī uzskata, ka šoreiz bezpartejiska premjera nebūs, jo «partijās vēl nav tāda krīze, lai meklētu premjerus ārpus tām». Tomēr Zatlers arī izteicis šaubas, ka tādu kustību kā TP, ZZS, JL, TB/LNNK, LPP/LC, SCP, PS, SC, PCTVL, SKDS, TBWA, DOSAAF, ETA un PETA rindās varētu būt kāds cilvēks, kas saņemtu sabiedrības uzticības mandātu tiem neatliekamajiem uzdevumiem, kas jāpaveic. «Uzdevums partijām ir skaidrs un vienkārši izpildāms. Es savu darbu esmu paveicis, tagad paskatīsimies, vai partijas prot ne tikai runāt, bet arī rīkoties,» prezidents paziņoja. ▼

1 komentārs

  1. šuriks teica:

    un nosauksim to par Operācija I. Kāpēc? Lai neviens neko nenojaustu.

Pievienot komentāru