2010. gada 19. aprīlis

Piedāvās varu par pieejamu cenu

Attēlā: ņemt varu turpmāk būs daudz vieglāk

PATIESI! pirms trīsarpus gadiem jau rakstīja par vara izraisītām sadursmēm Palestīnā. Šobrīd šis skaistais un noderīgais metāls nokļuvis sabiedrības uzmanības centrā arī Latvijā. Par cilvēku alkām pēc vara un problēmas pieaugošo aktualitāti liecina vara kabeļu un piemiņas plākšņu zādzības.

Arī ap Brīvības pieminekli izvietotajās videonovērošanas kamerās pēdējos gados aizvien biežāk redzami aizdomīga izskata cilvēki, kas, galvas pacēluši, pēta un fotografē pieminekļa augšpusē redzamo statuju, tā dēvēto Mildu. Viņu interesi viennozīmīgi izraisa metāls, no kura izgatavota figūra — varš. Agri vai vēlu viņi atradīs veidu, kā nozagt to.

Lai mēs nenonāktu tādā pašā vai vēl ļaunākā situācijā kā palestīnieši, vara jautājumu neortodoksālā veidā risinās ekonomists Kārlis Sarkans un viņa domubiedri. Viņu ideja ir varu piedāvāt ikvienam, kurš to vēlas, rakstīts vietnē www.varutautai.lv, kuras devīze ir «Sakārtosim Latviju — varu tautai!». Varš būs pieejams dažāda svara un izmēra lējumu veidā. Cena pagaidām nav izziņota, bet būšot «krietni zem tirgus līmeņa», sola aktīvisti. ▼

7 komentāri

  1. atis teica:

    Žēl, man labāk tomēr svins patīk.. varēja piedāvāt svinu par brīvu

  2. Koka Koļa teica:

    Es gan nesvinu.

  3. kafija teica:

    Kur varu pieteikties?

  4. kursīc teica:

    atkal jānītim vara bungas sagribējies pasist

  5. juzis teica:

    Pārlapojot vēstures lappuses bieži svins ir izrādījies tāds blakus produkts, lai apgādātu tautu ar varu. Vienīgi ar viņu nedrīkst pārāk aizrauties. Gadījumi, kad nemākulīgas rīcības rezultātā, to gadās ielaist galvā, esot grūti ārstējami.

  6. kursīc teica:

    svinstvo, vo!

  7. Oto teica:

    Valsts prezidents talkojot Skrīveros iebetonē lapegli un iestāda soliņu!

Pievienot komentāru