2006. gada 26. jūnijs

Latvietis Vācijā fiziski ietekmēts

73.jpg

Attēlā: vēstniecības foto

Kā apstiprinājusi Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, vakardien Berlīnē notikuša incidenta laikā no ksenofobiski noskaņotu vāciešu uzbrukuma cietis mūsu valsts pilsonis, pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Valts Šulcs, kurš bija devies uz Vāciju klātienē vērot Latvijas izlases sniegumu pasaules čempionātā futbolā un pierādīt, ka latviešu fani ir vislabākie pasaulē.

Šulcs neprot ne vācu, ne angļu valodu, bet viņam izdevās iegādāties lidmašīnas biļeti uz Berlīni, pateicoties aviokompānijas «EasyJet» mājaslapai internetā, kas pieejama arī latviski. Nokļuvis Berlīnē, viņš nespēja atrast vietu, kur nopirkt biļeti uz mūsu izlases spēli. Sapratis, ka vācieši ir naidīgi noskaņoti un nevēlas ne vien pārdot biļeti, bet pat atklāt spēles norises vietu, Šulcs nolēma pirms došanās atpakaļ uz lidostu uzmeklēt skulptūru «Čurājošā nāriņa» — slaveno Berlīnes simbolu, kuru viņš jau sen bija vēlējies apskatīt.

Kā mums pastāstīja Latvijas vēstniecībā Vācijā, incidents sācies drīz pēc tam, kad Šulcs vāciešiem, kas bārā skatījās futbola spēli, mēģināja uzskatāmi parādīt, kuru kultūras objektu viņš meklē.

Latvijas vēstnieks Mārtiņš Virsis iesniedzis protestu Vācijas valdībai, kā kompensāciju pieprasot piešķirt Šulcam bezmaksas biļeti uz kādu no Latvijas spēlēm čempionātā, kā arī nodrošināt apsardzi leģendārās skulptūras apmeklējuma laikā. ▼

Pievienot komentāru