2006. gada 6. jūlijs

Karš ar kokiem turpinās

82.jpg

Attēlā: zāģu krāsa koalīcijā izsauca plašas debates

Ceturtdienas rītā Rīgas Botāniskajā dārzā notikušais asiņainais uzbrukums cilvēkiem sagrāvis trauslās cerības uz mieru un apstiprinājis pesimistisko viedokli, ka koku kaujinieku aktivitātes pašas no sevis nebeigsies. Koku uzbrukumā tikuši nogalināti ne mazāk kā 66, bet ievainoti ap 100 cilvēku. Tas bijis pats nežēlīgākais koku uzbrukums beidzamo nedēļu laikā.

Jau agrāk koki laiku pa laikam ir īstenojuši šādus plaša mēroga terora aktus, kā arī neskaitāmus mazākus uzbrukumus. Šīrīta traģēdija beidzot ir likusi Rīgas pilsētas domei ieklausīties rīdzinieku balsīs vairāk nekā koku iemidzinošajā šalkoņā. Pieņemts lēmums, ka jau uzsāktā cīņa ar kokiem pilsētā jāturpina ar daudzkārt lielākiem spēkiem nekā līdz šim.

Rīgas pašvaldības aģentūras «Rīgas dārzi un parki» pārstāvis Māris Kaminskis norādīja, ka dažu īpaši bīstamu koku iznīcināšana Kuldīgas ielā esot uzskatāma par izcilu panākumu, tomēr tas ir tikai cīņas sākums. Tieši tāpat esot nepieciešams uzvarēt visus pārējos kokus un krūmus: «Vai nu mēs, vai viņi. Cita ceļa nav, jo iesaistīties sarunās ar kokiem ir bezjēdzīgi: jau vairākus gadus veltīgi gaidām koku atbildi uz mūsu miermīlīgajiem priekšlikumiem.»

Cīņā iesaistītie cilvēki pastāstīja, ka esot noskaņoti optimistiski un ticot uzvarai. Pēdējā gada laikā esot arī krietni uzlabojusies apgāde. Kaujās tiek izmantoti pilnīgi jauna parauga motorzāģi un cirvji, kas sevi jau lieliski pierādījuši Brazīlijā — cīņās pret ārpus likuma pasludinātajām lietusmeža koku Zaļajām Brigādēm. ▼

Pievienot komentāru