2006. gada 14. jūlijs

Atbildību par ugunsgrēku Arkādijas parkā uzņemas LRA

90.jpg

Attēlā: kameras jau pavasarī fiksējušas teroristu gatavošanos uzbrukumam

Atbildību par vakar notikušo ugunsgrēku Arkādijas parka bijušajā kinoteātra ēkā uzņēmusies pašpasludinātā Līvu republikāņu armija (LRA).

Kā jau ziņots, vakar neilgi pēc plkst. 15 ēkā izcēlās plašs ugunsgrēks. Ēkā sarkanais gailis plosījies aptuveni 350 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā strādāja piecas VUGD automašīnas. Notikuma vietas rajonā bija apgrūtināta satiksme. Ugunsgrēks izcēlies ēkas iekšpusē.

Dažas stundas pēc ugunsgrēka lokalizācijas vairāki masu saziņas līdzekļi saņēma elektronisku LRA paziņojumu, kurā atbildību par notikušo uzņēmies šis paramilitārais grupējums.
LRA paziņojumā pieprasīta oficiāla valsts valodas statusa piešķiršana līvu jeb lībiešu valodai, kā arī teritoriālas autonomijas nodrošināšana Kurzemes piekrastes novadiem, kuros vēsturiski dzīvojuši lībieši. Iepriekš LRA vairākkārt norādījuši, ka viņu darbības mērķis ir neatkarīgas Līvu valsts atjaunošana.

Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars paziņojis, ka nekādas pārrunas ar šo «teroristu saujiņu» nenotiks, un turpināsies nesaudzīga cīņa, kamēr vien «šī nožēlojamo gļēvuļu banda» netiks iznīcināta. ▼

Pievienot komentāru