2006. gada 14. jūlijs

Plāno aizliegt smēķēt Rīgas zoodārzā

91.jpg

Attēlā: sarkanvēdera ugunskrupis

Arvien plašāku izplatību gūst smēķēšanas aizliegumi un ierobežojumi. Drīzumā arī pie Rīgas zoodārza vārtiem varēsim skatīt pilsētā tik ierasto ainu — neatkarīgi no laika apstākļiem zem klajas debess savam kaitīgajam ieradumam laiku velta uzņēmumā vai iestādē strādājošie. Šonedēļ rīkotā reidā Veselības veicināšanas valsts aģentūras (VVVA) un Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāvji ar zoodārza vadību panākuši vienošanos, ka zoodārzā būtu jāaizliedz smēķēt. Tomēr ne visi par šo ierosmi ir sajūsmā.

«Mūsu profesija tomēr saistīta ar nepārtrauktu atrašanos darba vietā,» norādījis dzīvnieks, kas savu sugu nevēlējās izpaust. «Iedomājieties, tagad, lai uzsmēķētu, mums būs jāpamet darba vieta un jādodas vairāki simti metru līdz vārtiem. Ko par to teiks apmeklētāji? Jau tā mums nemitīgi jāuzklausa sūdzības, ka kāds no dzīvniekiem nav aplūkojams. Reizēm dzirdamas pat tik absurdas apsūdzības, it kā dažu sugu dzīvnieku zoodārzā nemaz nebūtu, bet tiktu uzturēti tikai tukši krātiņi.»

Sašutumu pauduši vairāku sugu pārstāvji. Pēc neoficiālām ziņām visaktīvākie protestētāji ir kamieļu mājā, iespējams, arī tapīri un zebras. Dzīvnieki izplatījuši vēstuli, kurā norāda, ka sāks parakstu vākšanas kampaņu pret ierobežojumu ieviešanu. Zoodārza personāla viedokli vakardien līdz redakcijas slēgšanas laikam uzzināt neizdevās. ▼

Pievienot komentāru