2006. gada 21. septembris

Iedzīvotāji nav gatavi atdot balsis

184.jpg

Attēlā: balsis

Sabiedriskās domas pētījumu firmas SKDS veiktā aptaujā noskaidrots, ka balsi Saimas deputātu kandidātiem gaidāmajās vēlēšanās pilnībā gatavi atdot mazāk nekā 10 procenti Latvijas iedzīvotāju, bet daļēji no savas balss par labu partiju pārstāvjiem būtu gatavi atteikties 27 procenti iedzīvotāju. Aptaujas rezultāti vieš satraukumu par veiksmīgu Saeimas vēlēšanu iznākumu.

«Pastāv nopietnas bažas, ka ievēlētajiem partiju pārstāvjiem var pietrūkt balsu, un lielu jaunā sasaukuma laiku viņi būs spiesti palikt mēmi,» norādījis SKDS direktors Arnis Kaktiņš. «Aptaujas rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vēl arvien nespēj pietiekami objektīvi izvērtēt prioritātes un pārsvarā domā par personisko izdevīgumu. Un ir taču pilnīgi skaidrs, ka pilnīga vai daļēja atteikšanās no savas balss, uz noteiktu laiku to uzticot vēlētajiem tautas pārstāvjiem, tiek uzlūkota tieši šādā gaismā,» spriež A. Kaktiņš.

Arī PATIESI! aptaujātie iedzīvotāji par balsu atdošanu nebija sajūsmā. «Ko tad es bez balss iesākšu?» skaļi savu sašutumu pauda pilsētas lauku teritorijas iedzīvotāja, veikala pārdevēja Zane Šalka (33).

«Ja nu patiesi viņiem vajag manu balsi, varbūt deputāti varētu strādāt pa naktīm. To varbūt vēl varētu sarunāt,» ierosināja Aldis Jurcis (47).

Partiju pārstāvji aptaujas rezultātus pagaidām nav komentējuši. ▼

Pievienot komentāru