2006. gada 21. septembris

Pie ciemi u Tailanda

(Pēc tūrisma aģentūras «Infoviza» materiāliem.)

Tailands atrodas dienvid–rietuma daļā Indokitaja pussalā un ziemeļos Malakkas pussalas, starp Indiju un Kitaju. Tailandam ir robežas ar Birmu, Laosu, Kambodžiju un Malaiziju. Tailandā dziļi iesakņoja Buddas kults. Par to apliecinā neskaitāms tempļus daudzums, kuri uzbūvēti gandrīz valstī neapdzīvotos stūreņos, un arī Tailandā ir daudz Buddas attēlojumus un vesela monahu armija. Tumši–pelēkas, spilgti–sarkanas klosterus ēkas, kuri pārtecēja uz sauli, vainagojas ar jaudīgam tornim ar smailem vai ar kupolam, darināja spilgtu iespaidi un izaicināja sājusmas ar stingru un harmonisku linijas tirību.

Pattaja.

Kādreiz tas bija neliela sādžiņa Taiskaja licī. Tagad — tas ir pats slavens pludmales kūrorts Tailandā, uz kurieni katru gadu brauca simti tukstoši turisti no visa pasaule.
Krāšņa smilts piekrasta garums ir 4 km. Pattajā organizēti ideāli apstākļi visiespejāmam zivju ķeram, braukšanai uz udens slēpem, lēcieniem ar izpletnim, vindsērfingam, zemūdens peldēšanai un daudz ko citam. Šeit var apmeklēt ziloņu rezervātu, Mini–Siam parku, kur reproducēti 100 viss nozīmīgas vēstures pieminekli no visa karaļvalstī 1: 25 mērogā.

Phukets.

Phukets sala tikt uzskatīts ka Andamanska piekrasta pērle un ka labakais kūrorts Tailandā. Ar kontinentu viņš apvienoties ar dambu. Salas ainavu nocelta zaļaie pauguri, kokosu palmas birzes, kaučuka plantācijas. Pantongs Bičs — vislabiekārtota pludmale, citi — iesaistā ar savu klusumu un vientulību. Salā vispopularakie sporta veidi ir nirstišana ar akvalangu, jahtas, laivas, kanoe pastaigas.

Samui sala.

Samui sala — trešais pēc Phuketa un Čanga sala pēc lieluma. Tas ir labi attīstiīts turistu kūrorts, kur piedāvā dažādas uzjautrināšanas veidus, mirdzoši balti smiltas pludmali un neskaitāmas kokosu palmas plantācijas. ▼

Pievienot komentāru