2006. gada 7. novembris

Kā dzersim novembrī

229.jpg

Attēlā: kā vēsta hroniķis, latvji zem šī karoga dzer jau kopš 1280. gada

Klāt saltais novembris, latvju tautas varoņmēnesis! Ikvienam latvim tik svarīgajiem datumiem — Lāčplēša dienai un Latvijas valsts dzimšanas dienai šogad piepulcējies NATO samits, kura nozīme mūsu dzīvē noteikti būs ne mazāka kā tualetes papīram.

Kā tad dzersim šajās dienās? Viszinošākie latvju tradīciju pētnieki iesaka svētkus vadīt zem mūsu leģendārā karoga zīmes. Lai kādus dzērienus mēs izvēlētos, sarkanajam un baltajam jābūt attiecībā 2:1:2. Nav nozīmes tam, vai dzērienus dzer pēc kārtas vai sajauc. Vispilnīgāk latvju karogu var atainot, izdzerot divas pudeles sarkanvīna (vēlams, ja ne ražota, tad vismaz pildīta Latvijā), tad vienu pudeli piena, tad atkal divas pudeles sarkanvīna. Mazāk izturīgajiem tradīciju sekotājiem varam ieteikt līdzīgā veidā dzert tumšo un gaišo alu. Savukārt profesionāļu līgas pārstāvji par savu goda lietu uzskatīs svētīt mūsu tautas likteni ar melno balzamu un degvīnu.

Ja sekosiet speciālistu ieteikumiem, šis novembris būs īpašs ne vien mazajai un drošsirdīgajai latvju tautai, bet arī ikvienam no jums. Uz tikšanos decembrī, Ziemassvētku un Vecgada vakara mēnesī! ▼

Pievienot komentāru