2006. gada 10. novembris

«Mac» lietotāji nevēlas savā vidū redzēt «Windows PC» lietotājus

234.jpg

Attēlā: tas ir kā… nu, paši saprotat

Pēdējā laikā «Mac» («Apple» ražoto datoru) tirgus daļa strauji aug, un, piemēram, ASV tā jau ir vairāk nekā divkāršojusies, jo «Mac» ir sākuši izmantot ļoti daudzi līdzšinējie «Windows PC» lietotāji. Agrāk tik ekskluzīvo «Apple» produkciju Latvijā tagad var iegādāties pat lielveikalos.

Taču «Mac» lietotāji nebūt nav apmierināti ar šo situāciju. Pilsētas lauku teritorijas bezdarbnieks Ēriks Buka (36) ir sarūgtināts par sava elitārā statusa zaudēšanu: «Mans uzticamais, 1987. gadā ražotais «Mac Plus» vairs nav vienīgais makintošs ciemā. Es vairs nevaru noraudzīties uz visiem no augšas, jo trim kaimiņiem jau ir «iMac», diviem jaunais «MacBook» ar «Intel» procesoru, bet blakus kvartālā esot manīts pat «MacBook Pro» ar 17 collu ekrānu! Bet pie veikala mūždien slaistās kautkādi reperi ar «iPod» kabatās…»

Datorgrafiķis Jēkabs Ietums (25) baidās no drošības pasliktināšanās: «Ja agrāk tādus «Mac» vīrusus ne tikai netiku manījis, bet pat dzirdējis par tādiem nebiju, tagad «Mac» lietotāju rindas aug tik strauji, ka drīz kļūsim par ievērības cienīgu mērķi vīrusu rakstītājiem un hakeriem. Kam tas vajadzīgs? Tāpēc labāk, ja mūsu ir mazāk.»

Savukārt pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Konrāds Kalnaleja (13), sēžot pie tēva pirktā «MacBook Pro» ar 17 collu ekrānu, ir kategorisks: «Visi pīsisti ir aprobežotas pelēcības! Es ar tādiem tusēt netaisos!» To sakot, viņš it kā nejauši izvelk no galda atvilknes melnu «iPod» ar 80 GB cieto disku, pagroza to rokās un noliek labi redzamā vietā uz galda. ▼

Pievienot komentāru