2006. gada 28. novembris

NATO sammita laikā ieviesta komandantstunda

249.jpg

Attēlā: NATO Prāgas sammita komandantstundas upuru apbedījums

Pastiprinot drošības pasākumus NATO sammita laikā no 28. līdz 29. novembrim, Rīgā un piegulošajās lauku teritorijās ieviesta komandantstunda jeb karastāvoklis. Līdz šim publicētās kartes ar transporta un gājēju kustības ierobežojumiem paliek spēkā, taču mainījusies ar krāsām apzīmēto sektoru nozīme.

Zaļajā zonā gan gājējiem, gan transporta līdzekļu vadītājiem atļauts uzturēties tikai diennakts gaišajā laikā — no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00. Pārējā laikā var tikt pieprasīti personu apliecinoši dokumenti vai kustība aizliegta pilnībā.

Sarkanajā zonā diennakts tumšajā laikā nebūs atļauta tādu personu kustība, kas nespēs pierādīt, ka pārvietošanās noteiktajā teritorijā saistīta vai nu ar viņu darba pienākumiem vai, piemēram, nokļūšanu mājās — šim nolūkam derēs jebkurš personu apliecinošs dokuments. Nepakļaušanās gadījumā tiks atklāta uguns.

Tā dēvētajā zilajā zonā laika posmā no sešiem vakarā līdz deviņiem rītā uz ikvienu nepiederošu personu tiks šauts bez brīdinājuma.

Saskaņā ar jaunajiem drošības noteikumiem naktī no pirmdienas uz otrdienu «zilajā zonā» nāvējošus ievainojumus guvuši trīs sirmgalvji, četras sievietes, pieci pirmskolas vecuma bērni, seši krievvalodīgie, septiņi ebreji, astoņi suņi, deviņi kaķi un desmit ārzemju latvieši. ▼

Pievienot komentāru