2006. gada 25. decembris

«Da Vinči koda» saknes meklējamas Rīgā

273.jpg

Attēlā: aktieri zināja sižeta noslēpumu, tāpēc viņu sejas filmā izskatījās izcili muļķīgi

Pagājušās nedēļas nogalē Dens Brauns, pēdējo gadu vispopulārākā romāna «Da Vinči kods» autors, sniedzot interviju izdevumam «The Christian Science Monitor», atklājis jaunus, interesantus faktus par romāna sižeta tapšanu.

Par to, ka patiešām pastāv tāda katoļu organizācija «Opus Dei», kas grāmatā attēlota visai drūmās krāsās, Brauns esot uzzinājis tikai pēc romāna pabeigšanas. «Tā bija neticama sagadīšanās, kas no publicitātes viedokļa nostrādāja mums par labu, bet literārā gandarījuma ziņā man atstāja pamatīgas mieles,» atzīst rakstnieks.

Patiesībā iedvesmu šādas organizācijas aprakstam viņš esot guvis, pirms daudziem gadiem viesojoties Rīgā un nejauši satiekoties ar Latgales priekšpilsētas krieviski runājošo jauniešu pagrīdes kustību «Gansov bei». Jauniešu uzticība organizācijas mērķiem un atsvešināšanās no realitātes «bija izšķirošais impulss grāmatas tapšanai». Romāna viengabalainības vārdā Brauns organizācijas darbību pārcēla citā vidē un izdomāja tai citu, bet līdzīgu nosaukumu.

Uz «The Christian Science Monitor» jautājumu, kādas tēmas dominēs rakstnieka nākamajos darbos, viņš atbildēja: «Protams, ka to es atklāt nedrīkstu. Varu pateikt tikai to, ka viesošanās Rīgā ir devusi man materiālu vēl vismaz desmit sensacionālām grāmatām.» ▼

1 komentārs

  1. nanana teica:

    Neticu

Pievienot komentāru