2007. gada 7. februāris

Jaundžeikars atsakās no dēla

310.jpg

Attēlā: apzināta provokācija

Reaģējot uz masu informācijas līdzekļos izskanējušo kritiku par centieniem izmantot dienesta stāvokli un ietekmēt policijas darbu, bijušais iekšlietu ministrs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP) pieņēmis lēmumu atteikties no dēla Pētera.

Jau ziņots, ka sestdien policija Rīgā aizdomās par automašīnas vadīšanu narkotiku reibumā apturējusi un nogādājusi ekspertīžu veikšanai Dz. Jaundžeikara dēlu Pēteri, kurš braucis kopā ar draugiem un skaļi klausījies mūziku. Šofera izelpā alkohols nav konstatēts, tomēr policistiem Pēteris šķitis aizdomīgs, un viņi nolēmuši puisi vest uz NVA veikt narkotiku analīzes.

Dz. Jaundžeikars izpelnījās asu kritiku pēc tam, kad ierosināja dienesta izmeklēšanu dēla aizturēšanas sakarā. Dz. Jaundžeikara līdzšinējie komentāri bijuši visai pretrunīgi — viņš apgalvojis, ka, iespējams, dēls apzināti ticis sazāļots un tā bijusi apzināta provokācija, taču piebildis, ka dēls pilnīgi noteikti nav bijis narkotisku vielu reibumā.

Lai novērstu jebkādas aizdomas, Dz. Jaundžeikars paziņojis, ka nolēmis no dēla Pētera atteikties. «Lēmums nenāca viegli, bet kas jādara, jādara. Pēteris vairs nav mans dēls. Un es neesmu viņa tēvs,» savu vīrišķīgo lēmumu komentēja politiķis. «Domāju tas kļūs par pozitīvu piemēru arī citām amatpersonām. Nokaltušu zaru taču arī nozāģē, vai ne?» rūgti smēja Jaundžeikars. ▼

Pievienot komentāru