2007. gada 7. februāris

Restorāna apskats: krodziņš «Īru terorists»

309.jpg

Attēlā: krodziņa dzīvespriecīgā interjera vadmotīvs

Rīga, 34. janvāris, aģentūra UTT. Joprojām nezūdošā īru pabu popularitāte Rīgā nodrošinājusi to, ka ticis atvērts jauns pabs, šoreiz Ziemeļīrijas jeb Olsteras garā — tātad tas iekārtots īru republikāņu armijas stilā. Protams, krodziņš saucas «Īru Terorists».

Ēdienkartē vērojama atbilstoša dažādība, kā arī cenas domātas dažādiem apmeklētājiem. Var paēst gan par trim latiem (ja izvēlas «fikso angļa siteni vārtrūmē»), var arī ieturēties par divdesmit (ja ņem «Unionistu nieru zupu» un «Britu specdienesta aģenta speciālo fileju»). Kā novēroja aģentūras UTT apskatnieks, apmeklētāji labprāt pasūta arī salātus «Protestantu atliekas», tāpat arī «Ieslodzītā terorista sapni».

Tomēr, kā jau pabā pienākas, galvenā loma tiek ierādīta dzērieniem. Šeit jūs varēsiet nobaudīt dažādas neparastas dziras, piemēram, kokteili «Protestantu gadskārtējais gājiens» (viskijs ar alu), «Ziepēs to britu valdību!» (kādā Belfāstas pagrabā dzīta kandža), «Mūsējie gan šoreiz iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā!» (uzmanieties — kokteiļa tilpums ir divpadsmit litri, to vēl neviens nekad nav līdz galam izdzēris), kā arī «Katolicisms rullē!» (svētītais vīns). Ikvienam, kurš iegriezīsies pabā laimīgajā stundā, pirmais Molotova kokteilis būs par brīvu.

Vērtējums: ****, pievilcīgas cenas, gaumīgs interjers, tikai jārēķinās, ka apmeklētājus var sašņorēt vai apsist krogā nejauši iemaldījies Džeimss Bonds.

Nākamnedēļ restorānu apskatā — Otrā pasaules kara veterānu, nacionālo partizānu un Vērmahta vīru kopīgā ieskrietuve, kara laiku atceres vieta «Galvas pa gaisu». ▼

Pievienot komentāru