2007. gada 14. februāris

Ugunsdzēsēji neizglābj cilvēkus

316.jpg

Attēlā: dīkstāve turpinās

Aizvadītās diennakts laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki nav izglābuši vairākus cilvēkus.

Andris M. vakar vakarā aizmiga savā gultā un nemanīja, ka pulkstenis vispirms rāda divi, tad trīs un pēc tam — četri. Sabīne Z. brauca ar automašīnu «Audi» cauri Rīgas centram un vairākas reizes šķērsoja krustojumus pie zaļās gaismas. Savukārt Juris G. un Alise Č. tā arī nepiezvanīja viens otram. Uzskaitījumu varētu turpināt vēl un vēl. Visos gadījumos VUGD nedarīja itin neko, lai cilvēkus glābtu.

Kā PATIESI! pastāstīja iekšlietu ministrs Ivars Godmanis, šie notikumi liek aizdomāties: «Kopš kura laika ugunsdzēsējiem ir dota vara izvēlēties, kuru cilvēku glābt, un kuru — nē? Vai viņi ir dievi, ka spēj nekļūdīgi noteikt apdraudējuma pakāpi, nemaz neiedziļinoties situācijā? Mana visdziļākā pārliecība ir, ka gadījumā, ja pastāv kaut mazākās šaubas, jārīkojas! Pat tad, ja uz vienu izglābtu dzīvību būs miljons lieku izbraukumu, tas būs tā vērts. Mēs te runājam par elementāru profesionālo ētiku, saprotat?»

Par Godmaņa izteikumiem uzsākta dienesta pārbaude. ▼

Pievienot komentāru