2007. gada 12. marts

Apbalvos par braukšanu reibumā

346.jpg

Attēlā: zivtiņš

Kopš gada sākuma atkal ievērojami pieaudzis to šoferu skaits, kas pieķerti braucam alkohola reibumā. Kā medijiem atzinis Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, tās ir tiešas sekas ieviestajai bargajai sodu sistēmai, kuru uz savas ādas ilgojas izjust izpriecu kārotāji, mazohisti, ekstrēmisti un ar mazvērtības kompleksu sirgstošie, kas kopumā veido sabiedrības nospiedošu vairākumu.

Sods par braukšanu dzērumā ir kļuvis par vīrišķības mērauklu un prestiža lietu. Pat no tiem, kas var nopirkt līzingā jaunu auto vai aizbraukt atpūsties uz ārzemēm, tikai retais var atļauties samaksāt milzīgo soda naudu, gadiem ilgi dzīvot bez vadītāja apliecības un pavadīt līdz 15 diennaktīm administratīvajā arestā. Tie, kas tam visam izgājuši cauri, apkārtējo acīs kļūst par apbrīnas cienīgiem varoņiem. Sodītie ir ieinteresēti savus piedzīvojumus izpušķot, tādējādi ievelkot šajā modes riņķadancī aizvien jaunus asu izjūtu cienītājus.

Vienīgais veids, kā apturēt šo tendenci, ir spert radikālu soli — apbalvot šoferus, kas pieķerti braucam reibumā. Uz pasaules ir maz lietu, kas ir atbaidošākas par goda vimpeli ar Ceļu policijas logotipu, norāda eksperti. Attiecīgi labojumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā tiks veikti jau vistuvākajā laikā. ▼

2 komentāri

  1. Nebuus! teica:

    Nebuus nekaa! Vispirms shift, un peec tam – viss paareejais!!!

  2. un vispaar... teica:

    nevis kurš tad to nezina, bet – vai kāds to vispār ir pamanījis!

Pievienot komentāru