2007. gada 16. marts

Diēta nogalina jaunieti

357.jpg

Attēlā: kāda sieviete pirms un pēc diētas

Traģiski beigusies pilsētas lauku teritorijas jaunietes, 23 gadus vecās Ilonas H. vēlme atbrīvoties no liekā svara, iesaistoties svara zaudēšanas programmā, kas pieejama interneta lapā GI.lv. Meitene ceturtdien no pilsētas lauku teritorijas slimnīcas tika pārvesta uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, taču diemžēl viņas dzīvību vairs neizdevās glābt.

Kā pastāstīja Ilonas H. māte, jaunietes veselības problēmas sākušās brīdī, kad viņa populārajā tievēšanas portālā aplūkojusi vairākas fotogrāfijas, kurās bijušas atainotas sievietes pirms un pēc diētas ievērošanas. «Tajā brīdī es vēl nesapratu, kas ar Ilonu notiek, bet kad sapratu, bija jau par vēlu,» pastāstīja meitenes māte.

Redzēto attēlu iespaidā notika meitenes apziņas šķelšanās: viena smadzeņu puslode izrādīja vēlmi notievēt, bet otra šim nodomam kategoriski pretojās, pieprasot arvien vairāk un arvien sātīgāku ēdienu. «Rezultātā meitenei izveidojās katastrofāla ķermeņa asimetrija. Viena puse ķermeņa, viena roka un kāja kļuva arvien tievākas, bet otra puse neproporcionāli pieņēmās svarā, un beigās var teikt, ka no meitenes pāri bija palikusi tikai kreisā puse,» PATIESI! pastāstīja Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcas ārsts Eižens Feldmanis. ▼

Pievienot komentāru