2007. gada 16. marts

Tauta Lembergam pieprasa nāvessodu

358.jpg

Attēlā: citi hūšu valkātāji beidzot varēs īstenot senloloto atriebību

Ar lūgumu nopietnos noziegumos apsūdzētajam un trešdien aizturētajam Ventspils pilsētas mēram Aivaram Lembergam izpildīt augstāko soda mēru, proti, nāvessodu, piektdien pie Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vērsusies tauta. Valsts prezidentei adresētā vēstulē tauta lūdz atjaunot valstī nāvessodu un kā pirmajam to izpildīt Lembergam, kuram uzrādīta apsūdzība pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem, tostarp, «par skaidras naudas nelikumīgu iegūšanu un tās nodošanu fiziskām un juridiskām personām vairāk nekā piecu miljonu latu apmērā». Atskaitot dažus ventspilniekus un apmēram pusi Saeimas deputātu, tauta no šīs naudas nav saņēmusi ne latu.

Kā nākamos nāvessoda kandidātus tauta prezidentei adresētajā vēstulē minējusi pārējos oligarhus un tos, kas mēģina par tādiem kļūt: Andri Šķēli, Aināru Šleseru, Valēriju Karginu, Viesturu Koziolu un Valēriju Belokoņu. «Loks ap viņiem savelkas aizvien ciešāk,» teikts vēstulē. ▼

3 komentāri

  1. Stereoīds teica:

    Uzvārdā Lembergs ir šifrēta ziņa: “lemt” un “bergs” (kalns). Tātad viņam ir pašas Likteņmātes dotas tiesības lemt pār tiem, kas atrodas augšgalā. Ja kādam tas nepatīk, lai brauc projām.

  2. viena tante teica:

    Reizē ‘berg’ ir ļoti tuvu baltiskajai saknei ‘bargs’, tā, ka arī tiem, kam nepatīk, ka bargi lemj, vietas Latvijā vairs nebūs.
    Nu vismaz Matīsa cietumā ne..

  3. tautiet's teica:

    Nu tik sarežģīti viss, tik sarežģīti, ka grūti saprast. Bet vienam piekrītu – es ar’ neesu dabūjs nekā no tiem 5 miļoniem!

Pievienot komentāru