2007. gada 6. aprīlis

Eiropā svin pēdējās Lieldienas

378.jpg

Attēlā: elkdievība

Ņemot vērā Eiropas daudzmiljonu musulmaņu kopienas protestus, ka visai sabiedrībai uzspiestā Kristus slavināšana Lieldienu laikā pārkāpj islamticīgo reliģisko brīvību un aizskar viņu jūtas, un rēķinoties ar kustības «Pret varmācību televīzijā» nebeidzamajām sūdzībām, ka krustā sišanas aina ir pārāk cietsirdīga, lai to varētu rādīt bērniem, Eiropas Komisija vakar pieņēmusi lēmumu, ka šīs Lieldienas Eiropas Savienības teritorijā būs pēdējās. Izejamās dienas nolemts saglabāt, bet Lieldienas turpmāk sauksies vienkārši par Pavasara svētkiem. Šajos svētkos visu reliģiju pārstāvji varēs netraucēti pielūgt savus dievus, izņemot krustā sisto Jēzu Kristu.

Vairākums mūsu aptaujāto kristiešu atzina, ka pārmaiņām ir formāla daba, un praksē tās neko daudz nemainīs. «Kristum mūsu dzīvē pēdējā laikā vairs nav īpaši lielas lomas,» pastāstīja katoļu priesteris Gothalds Hāzenhūtls no Trīras pilsētas Vācijā. «Mēs, katoļi, jau sen uzskatām, ka Jaunava Marija ir daudz labāks dievināšanas objekts. Turklāt jaunais lēmums nevienam neaizliedz pielūgt visas pārējās Lieldienu elkdievības, kā zaķus, cāļus un olas. Domāju, ka tas ir tikai taisnīgi.» ▼

1 komentārs

  1. Eduards Ozoliņš teica:

    Bet kāds patiesām Lieldienām sakars ar kristietību,islāmu un vēl sazin ko? Lieldienas gluži vienkārši ir PAVASARA SVĒTKI! Dabas mošanās laiks! Tā es šos svētkus arī uztveru un nekā savādāk ;)
    Miera vējos ;)
    ! :)

Pievienot komentāru