2007. gada 8. jūnijs

Latvijā uzsākta rūpnieciska pērļu ieguve

444.jpg

Attēlā: rezultāts debatēm par prezidenta amata kandidātiem

Jēkaba ielā 11, Saeimas ēkā darbu uzsācis pērļu ieguves uzņēmums «Latpērle». Saskaņā ar līgumu starp uzņēmumu un Saeimas kanceleju, «Latpērle» ir ieguvusi tiesības savākt, apstrādāt un pārdot pērles, ko bārsta deputāti. Par šo iespēju uzņēmums maksās kancelejai pusi no peļņas.

Kā pastāstīja «Latpērles» direktore Marianna Mazāzivs, agrāk pērles Latvijā ieguva no gliemenēm, tā saucamajām upespērlenēm. Intensīvas pērļu ieguves rezultātā upespērlenes tika gandrīz iznīcinātas. Tāpēc jo iepriecinošāka ir iespēja atgriezt Latvijas vārdu starp pasaules pērļu lielvalstīm, turklāt nozares potenciāls ir gandrīz neizsmeļams. «Lai mēs veiksmīgi darbotos, pietiktu pat ar vienu pašu Dobeli. Viņam nu tādas pērles nāk laukā!» paskaidroja Mazāzivs. ▼

2 komentāri

  1. marta teica:

    Es savukārt gribēju papildināt pērļu vācelīti ar citātu no tvnet ziņām:
    “Pēc vairākas stundas ilgas operācijas automobilis tika aizturēts Mažeiķu rajonā. Kā stāstīja meitene, nolaupītājs viņu aizvedis uz Sventāju, iegriezies kādās pamestās lauku mājās un licis fotografēties, atpinot matus, taču neko sliktu nav darījis.

    Noskaidrots, ka meiteni bija nolaupījis 49 gadus vecs Akmenes rajona Papiles iedzīvotājs, kas iepriekš tiesāts par zādzībām, huligānismu un izvarošanu.

    Kā norāda policija, nolaupītāja motivācija šobrīd nav skaidra.”

    Man domāt, policijai izmeklēšanas gaitā un nolaupītāja motivācijas meklējumos lielu palīdzību varētu sniegt patiesi.lv publicētais atgadījums, kur noziedznieks beigu beigās izrādījās norūpējies miesassargs. Iespējams, tas palīdzētu Lietuvas policistiem tuvināties notikušā izpratnei. Es, kā daudzpieredzējusi pilsētas centra rajona iedzīvotāja, kategoriski atsakos ticēt, ka kārtīgs vīrieša cilvēks ar fotoaparātu varētu viekārši tā nolaupīt kādu ar ļauniem nolūkiem. Visdrīzāk viņs vienkārši vēlējās iepazīstināt pusaudzi ar fotomākslas pamatiem, vai uzaicināt pie sevis ciemos apskatīt gravīras.

  2. enterfeiss teica:

    Kad Emsis bija ministru prezidents, tad pērles bira kā no pārpilnības raga.

Pievienot komentāru