2007. gada 16. jūlijs

Iezīmējas zatleriāniešu kulta aprises

474.jpg

Attēlā: cepures sākotnējais modelis

Pateicoties Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Valda Keira šodien laikrakstā «Diena» rakstītajam, mazliet pacēlies noslēpumainības plīvurs, kas klāj topošo zatleriāniešu kustību.

Keirs stāsta, ka «noņem cepuri Valda Zatlera priekšā par to, ka viņš pēc ļoti neērta žurnālistu jautājuma par pateicībām aploksnēs nesāka locīties, bet godīgi atzinās — esmu ņēmis. Sekoja krustā sišana.»

Pēc pēdējā teikuma ir noprotams, ka Keirs ir aprakstījis zatleriāniešu dievkalpojuma gaitu. Kulta piekritēju sapulces sākumā tiek sadalītas lomas. Viens vīrietis tiek izraudzīts par «Zatleru», divas sievietes — par «žurnālistēm», bet pārējiem jāpilda «cepuru noņēmēju» loma. Cepuru noņēmēji sastājas aplī ap Zatleru un visi kopā noņem cepures, kas līdzinās ārstu cepurēm, bet ir oranžā krāsā. Tas ir signāls žurnālistēm. Viņas ielec aplī un ar dažādiem līdzekļiem liek Zatleram justies neērti: kutina, bāž ledu aiz apkakles un mēģina novilkt bikses. Šajā mirklī ir ārkārtīgi svarīgi, lai Zatlers nesāktu locīties. Tā vietā viņam jāsaglabā taisna stāja un jāsaka: «Esmu ņēmis!» Rituāla noslēgumā Zatlers tiek sists krustā, visiem kopīgi skaitot lūgšanu: «Tā nav Zatlera problēma, bet valdības problēma.» ▼

4 komentāri

  1. Roberto teica:

    Dāvināts etiķis – saldāks par medu.

  2. Stereoīds teica:

    Zatlers tiek ne vien piesists krustā, bet arī sadzirdīts ar etiķi? Atsūtiet veidlapu ar patenta pieteikumu, Roberto!

  3. Oskars teica:

    Šis ir tiešām par tēmu un asprātīgs. :)

Pievienot komentāru