2007. gada 10. augusts

Miris kārtējais dzimušais

502.jpg

Attēlā: Nercs (vidū) kādu laiku pirms nāves uzņemtā ģimenes fotogrāfijā

Pagājušā nedēļa pilsētas lauku teritorijas ciematā, kas tautā pazīstams ar nosaukumu Komplekss, jau atkal aizritējusi zem sēru zīmes. Kaulainā prasījusi vēl viena dzimušā dzīvību. Pa skuju taku aizgājis Kompleksa ilggadīgs iedzīvotājs, pensionēts agronoms Kārlis Nercs (87).

«Man vienkārši trūkst vārdu,» nespējot valdīt asaras, pēkšņo Nerca nāvi komentēja nelaiķa bijusī kolēģe «pa sovhoza līniju» un kaimiņiene Žaklīna Ņegoduiko (92). «Ja šī lieta netiks atrisināta, drošs vairs nevarēs justies neviens. Uz ko gan skatās policija, kur gan šādos brīžos, kad visvairāk vajadzīgs, ir iekšlietu ministrs? Kurš būs nākamais?» retoriski vaicā sirmgalve.

Gada laikā šī ir jau astotā dzimušā nāve Kompleksā vien, taču skaitļi ir nežēlīgi un statistika runā pati par sevi: dzimušo nāves gadījumu skaits visā Latvijā ik gadus svārstās ap trīsarpus tūkstošiem, kas kopumā nozīmē gandrīz 100% mirstību dzimušo vidū.

Skarbs savos vārdos ir arī pagasta padomes priekšsēdētājs Voldemārs Dolbe (53): «Par šo problēmu ir runāts jau gadiem, taču reāli darbi neseko. Lai šai nāves pļaujai pieliktu punktu, būtu jābeidz lāpīties pa labi, pa kreisi, un jāpieiet problēmai kompleksi. Bez valdības iejaukšanās neiztikt. Esošais finansējums ir vienkārši nožēlojams. Es nezinu, varbūt jādomā par Eiropas struktūrfondu piesaisti, vai vēl kaut ko, bet tam vienreiz jādara gals — dzimušo mirstībai jāpieliek milzīgs un trekns punkts!» ▼

1 komentārs

  1. Krupis teica:

    Oj ku patiesi, shitaas zheeloshanaas pa latvijas radio uc zinjaas jau reaali rauj veemienu, kautkaada slinkuma un provinciaalisma revoluucija …

Pievienot komentāru