2007. gada 20. augusts

Policistus satrauc kolēģu nāve

509.jpg

Attēlā: līdzīgi gadījumi bijuši arī agrāk

Valsts ceļu policijā strādājošos nopietni satraukusi informācija par kādu automašīnu, kas sistemātiski mēdz neievērot ceļu satiksmes noteikumus un vismaz divkārši pārsniegt ātrumu pat apdzīvotās vietās.

Saskaņā ar vairāku aculiecinieku teikto, pārgalvīgais braucējs mēdz ievērot ceļu policijas darbinieku norādījumus un parasti apstājas pēc pirmā policijas aicinājuma. Tomēr, kad ceļu policijas darbinieks pienāk pie apturētā auto, tā vadītājs neuzskata par vajadzīgu atvērt automašīnas logu. Jāpiebilst, ka logu stikli ir tonēti, turklāt ir tik tumši, ka tonējums vairākkārt pārsniedz pieļaujamo. Pēc uzstājīgiem ceļu policista lūgumiem logs tomēr tiek pavērts, taču pavisam mazā spraudziņā, un pa to tiek izstumta naudaszīme — piecdesmit, dažkārt pat simt latu.

«Vairāki godīgi policisti šādam klajam kukuļdošanas mēģinājumam nav piekrituši,» pastāstīja policists, kas vēlējās palikt anonīms. «Viņi atteicās no naudas un pieprasīja vadītājam izkāpt no automašīnas. Taču tas nekad nav noticis. Ja policists neņem naudu, parasti atveras logs un viņu vienkārši ierauj iekšā. Tur nevar paspēt noreaģēt, tas ir zibenīgi, ļoti ātri! Kaut kas tāds agrāk redzēts tikai filmās.» Gandrīz tikpat ātri nelaimīgais tiek izmests atpakaļ uz ielas, taču nu jau miris un «pilnīgi samalts», kā pastāstīja policists, kas šādi bija zaudējis savu pārinieku.

Kaut gan oficiālas informācijas par šiem gadījumiem nav, policisti par to esot labi informēti. «Neviens jau nav tāds muļķis, ka gribēs riskēt. Mājās ir sieva, bērni, tas tomēr nav joks. Velns viņu zina, kas tur tai mašīnā ir iekšā,» noteica policists.

Iekšlietu ministra Ivara Godmaņa atbilde uz lūgumu komentēt šo informāciju bija īsa un kodolīga: «Par šiem gadījumiem esmu informēts. Notiek izmeklēšana. Kas tur tajā mašīnā ir — es zinu, taču labāk neteikšu».

Līdz izmeklēšanas beigām visiem ceļu policistiem drošības vārdā esot dots neoficiāls rīkojums visos aizdomīgajos gadījumos uzreiz ņemt naudu. ▼

3 komentāri

  1. informēta! teica:

    Es arī, kā vienmēr, esmu informēta, bet labāk neko neteikšu, kamēr Godmanis neteiks! Un tāpēc es neteikšu, ka es zinu, ka tai mašīnā ir pats VIŅŠ! Viņš tur visu izmeklē!

  2. bum-bum teica:

    :D

  3. minka la bam teica:

    :D

Pievienot komentāru