2007. gada 6. septembris

Ķīnas vetārstiem izdevies no heroīna atkarības izārstēt ziloni

Līdz 2005. gadam zilonis ar iesauku Lielais Brālis kopā ar savu baru dzīvoja mežā Juņaņas provincē, līdz viņu un pārējos ziloņus noskatīja nelegālie dzīvnieku tirgoņi. Lai viņš kā bara vadonis savus ciltsbrāļus aizvestu uz tirgoņiem vajadzīgu vietu, viņi ziloni sāka barot ar banāniem, kuros noslēpts heroīns.

Pēc mēneša zilonis jau bija kļuvis no narkotikām atkarīgs. Kad viņš nesaņēma narkotiku devu, dzīvnieks pārcieta t. s. «lomkas» un darīja visu, lai saņemtu devu. Lielais Brālis pārējos ziloņus atveda uz vietu netālu no Dehongas pilsētas, kur dzīvniekus plānoja pārdot. Taču tirgoņus arestēja. Sākumā mediķi domāja, ka zilonis par narkotikām aizmirsīs, ja tiks turēts izolācijā. Tomēr atkarība no narkotikām bija kļuvusi tik spēcīga, ka dzīvnieks, nesaņēmis kārtējo devu, kļuva agresīvs.

2005. gada beigās ziloni narkomānu nosūtīja ārstēties uz speciālu parku. Tur ziloni ārstēja ar metadonu, bija parakstītas īpašas peldes un masāžas. Ziloņa izārstēšana no narkotiku atkarības mediķiem prasīja vairāk nekā gadu. Drīzumā Lielo Brāli plānots atkal palaist savvaļā.

(No TVNET.) ▼

4 komentāri

  1. Plants of the Gods teica:

    aug savvaļā. Ķīnā.
    dod pa galvu.
    ziloņiem brīvi pieejams.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Datura_metel

  2. enterfeiss teica:

    es te neko smieklīgu nesaskatu :(

  3. funny bilde teica:

    smieklīgās bildes nav. vismaz nevar saskatīt

  4. PATIESI! teica:

    Tā tikai trūka, lai tādam respektablam medijam kā PATIESI! sadaļā «Joki» būtu publicēts kaut kas smieklīgs. Latvijā tā rīkoties nav pieņemts.

Pievienot komentāru