2007. gada 10. septembris

Jaunā paaudze runā balsīs

527.jpg

Attēlā: balsene

Ar katru gadu jaunās paaudzes pārstāvju skaits pilsētas lauku teritorijā pieaug par daudziem desmitiem.  Tam par iemeslu ir klajais valdības atbalsts, ieskaitot materiālo. Turklāt jaunā paaudze savos saietos un privāti aizvien biežāk runā balsīs, liecina jaunākie dati.

Kustības pārstāvji ir apveltīti ar iezīmēm, kas viņus radikāli atšķir no vidusmēra Latvijas iedzīvotāja. Ja parastie cilvēki, ar ko mēs kontaktējamies ikdienā, pie sevis klusē, neapmierināti brēc vai retumis kaut ko saka, tad jaunā paaudze runā smieklīgā un nesaprotamā valodā — tā dēvētajās balsīs. Jaunās paaudzes atbalstītāji šīs skaņas uztver ar neslēptu sajūsmu, smaida un, noliekušies pār gultiņu, atdarina.

Tomēr uztraukumam nav pamata, jo līdz šim ir pierādījies, ka vairums no jaunās paaudzes, kļūstot mazliet vecāki, iemācās saprotami runāt savā dzimtajā valodā. Savukārt tā nelielā jaunās paaudzes daļa, kam bērnības laikā radusies ar runāšanu balsīs saistīta psiholoģiska trauma, iesaistās tāda paša nosaukuma pašpalīdzības organizācijā, kur jūtas laimīgi, neraugoties uz savu defektu. ▼

2 komentāri

  1. Raksti saka: vērsim, kas klonā min labību, tev nebūs aizsiet purnu teica:

    es, protams, atvainojos, bet kustībai ir vēl viena iezīme – nesankcionēti kakāt

  2. viena tante teica:

    Ļoti aktuāla tēma! :)

Pievienot komentāru