2007. gada 16. septembris

Ar minimālu pārsvaru triumfē ērčotājs debitants

534.jpg

Attēlā: pateicībā par atnesto uzvaru čempions savas ērces palaida atpakaļ mežā

Vakar pilsētas lauku teritorijā notikušajā otrajā Latvijas ērču vākšanas jeb ērčošanas čempionātā ar rezultātu piecdesmit piecas ērces triumfējis Ziedonis Vārpata (19), kuram šīs bija pirmās meistarsacīkstes. Vienlaikus viņš uzstādījis arī jaunu Latvijas rekordu pēc piezīdušos ērču skaita vienas stundas laikā: trīs, turklāt divas no tām inficētas ar ērču encefalītu.

Otrajā vietā palika pagājušā gada uzvarētājs Jēkabs Šmitiņš (51). No viņa ķermeņa tiesneši arī nolasīja tieši piecdesmit piecas ērces, turklāt veselas astoņas Laimas slimības nēsātājas, taču neviena nebija piezīdusies, un tikai divpadsmit bija inficētas ar ērču encefalītu, atšķirībā no Vārpatas, kurš savāca veselas divdesmit divas ar encefalītu inficētas ērces un piecas Laimas slimības nēsātājas. Nevienam citam sacensību dalībniekam neizdevās savākt vairāk par desmit ērcēm.

Iespējams, šī gada medaļas likteni izšķīra novatoriskā taktika, ko izmantoja Vārpata. Atšķirībā no Šmitiņa, kurš pa zvēru taciņām līda uz vēdera, ģērbies džemperī un treniņbiksēs, jaunais sportists pa krūmājiem vēlās, turklāt mugurā viņam bija īpaši ērču vākšanai izveidots tērps, šūts no smalkam tīklam līdzīga auduma ar pamīšus izvietotām pūkainu adījumu joslām.

Šmitiņš neapstrīdēja sava konkurenta lielisko rezultātu, tomēr norādīja uz nepieciešamību pārskatīt sacensību noteikumus. «Vai mēs vēlamies, lai ērčošana zaudē savu cilvēcisko faktoru un kļūst par tehnisko sporta veidu, kurā uzvar dalībnieks ar bagātāko sponsoru? Mani sasniegumi ir tikai un vienīgi treniņu rezultāts. Tieši tāpat kā šodien, un tieši tāpat saģērbies, es pa taciņu rāpoju mājās katru piektdienas vakaru. Vai Vārpata ikdienā bieži ir redzams savā skaistajā tērpā?» retorisku jautājumu uzdeva vicečempions. ▼

7 komentāri

  1. Stopp teica:

    Kinda boring. Viens no retajiem rakstiem šai lapā tāds.

  2. mazais rūukjitis teica:

    redaktor, nepievērsiet KINDAM uzmanību. viņš gribētu, a bet viņam nepiezīžas, vot i škrobīgs staigā apkārt.

  3. enterfeiss teica:

    raksts ir ok ~_0

  4. Oskars teica:

    man riktīgi patika ;)

  5. Vāc aita sūnu teica:

    Es arī to pašu saku: vienreiz taču varēja kaut ko interesantu uzrakstīt! Būtu kaut vai no http://stopp.ex.lv/ pamācījušies!

    Temporary down…
    Uz laiku slegts, lidz 17.09.2007 sakara ar pareju uz citu serveri.
    Atvainojiet par sagadatajam neertibam.

  6. delfs teica:

    Es lietotu vārdu “ērcists”

  7. viena tante teica:

    Vai ērcīgs?

Pievienot komentāru