2007. gada 3. oktobris

Fiziski ietekmē garīgu personu

Itālijā tiek slēgts kāds klosteris, jo pēdējās trīs tajā atlikušās mūķenes savā starpā sakāvušās. Pēc kautiņa Bari pilsētas svētās Klāras klostera priekšniece pat nonākusi slimnīcā ar saskrāpētu seju. Tagad iejaucies vietējais arhibīskaps un lūdzis Vatikānam atļauju klosteri slēgt, ziņo BBC.

Tomēr māsa Liliāna, kas tagad palikusi klosterī viena pati, izteikusies, ka viņa nemaz nedomā pamest klosteri, kas jau 44 gadus ir viņas mājas. Svētās Klāras ordeņa, kas agrāk bija pazīstams kā Nabadzīgo dāmu ordenis, mūķenes tiek uzskatītas par visaskētiskākajām no visām Romas katoļu baznīcas ordeņu mūķenēm. Viņas savu dzīvi pilnībā veltījušas lūgšanām, grēku nožēlošanai un klusai apcerei.

Taču māsas Annamarija un Džanbatista apgalvo, ka klostera priekšnieces paradumi viņas noveduši līdz ārprātam. Viņas tik ļoti sadusmojušās, ka vasarā pēkšņi uzbrukušas māsai Liliānai, saskrāpējušas viņas seju un nogrūdušas viņu zemē. Abas mūķenes tagad pārcēlušās uz blakus esošo klosteri, pametot māsu Liliānu vienu pašu iebarikādējušos ēkā.

Arhibīskaps Džovanni Batista Pikjerri aizrakstījis vēstuli Vatikānam, lūgdams atļauju klosteri slēgt. Tomēr māsa Liliāna negrasās padoties bez cīņas. Četrdesmit četru gadu laikā viņa ne reizi nav pametusi klosteri un ir aizrakstījusi pāvestam, ka to darīs tikai tad, kad Dievs būšot lēmis, ka ir laiks aiziet.

(No BBC.) ▼

6 komentāri

  1. praktiski vesels teica:

    (shock), (real shock), pilna pasaule ar trakiem!!!!! ( rolleyes), ķieģelim nav kur nokrist. ( bljin)

  2. Guntars Račs teica:

    (rolleyes)…
    (confused)… (blinklashes)…
    (rolleyes)…
    (twak) (twak)…
    (rolleyes)

  3. Papuass teica:

    Tā arī neesmu sapratis to debilo tekstu nozīmi, ko jūs te ievietojat, jūs 2 augstāk manāmie komentētāji.

  4. mēs-neesam-divi-MŪSU-IR-DAUDZ teica:

    Papuass!! Neguli!! Ģeržis!!
    Mēs ejam PIE TEVIS!!!
    Turmāk KATRU iekš PATIESI.LV atstāto komentāru SKAIDROSIM TAVĀ BLOGĀ..
    (jumpforjoy)(jumpforjoy)

  5. Papuass teica:

    mēs-neesam-divi-MŪSU-IR-DAUDZ, patiess prieks, es to novērtēju!

  6. praktiski vesels teica:

    a varbūt vēl kāds jūtas vientuļš?

Pievienot komentāru