2007. gada 3. oktobris

Griesti iebrūk jau trešo reizi

549.jpg

Attēlā: skats, kāds pavērās pēc pēdējās iebrukšanas

Pilsētas lauku teritorijā noticis jau trešais incidents: bruņojušies ar medību bisi, brāļi Aivars (38) un Ludis Griesti (41) vakar vakarā atkal iebrukuši mājā Vālodžu ielā 12 un, šaujot gaisā, pieprasījuši atdot naudu un vērtslietas. Mājā dzīvo divi pensionāri — Māris (70) un Lāsma (71) Krūgļauži. Griesti savu iebrukšanu vienmēr saskaņo ar pensijas saņemšanas datumu. Bez labas pensijas sirmgalvji saņem arī naudas sūtījumus no meitas, kas dzīvo Īrijā, tāpēc viņu mājā vienmēr ir lielāka vai mazāka summa skaidrā naudā, turklāt nozagto vērtslietu vietā viņi parasti iegādājas jaunas. Šoreiz zaudējumu apmērs pārsniedz 500 latus.

«Katru reizi mēs domājām, ka šis iebrukums būs pēdējais, tāpēc nebijām pietiekoši piesardzīgi,» stāsta Māris. «Paši vien esam vainīgi. Nevajadzēja puikas kacināt ar tām mantām… Šai reizei nu gan noteikti jābūt pēdējai, trīs lietas, labas lietas, kā mēdz sacīt!»

Tāpat kā iepriekšējos gadījumos, arī šoreiz pensionāri policijai neziņos, lai nebojātu labās attiecības ar kuplo Griestu ģimeni, kas dzīvo blakus mājā. «Tomēr viņi mums ir jau sen zināmi cilvēki! Negribam, lai te sāk dzīvoties svešinieki. Vislabāko drošību vecam cilvēkam dod ne jau policija vai signalizācija, bet gan vērīgi kaimiņi!» atzīst Lāsma. ▼

3 komentāri

  1. hronists teica:

    njā. griesti iebrūk mēneša sākumā, dabiski.

  2. Nesen teica:

    Ar kuru galu tie pensionāri domā, neziņot policijai, saglabāt labās attiecības?? wtf?

  3. Mārcis teica:

    Taisnība pensionāriem ir. Nākošie kaimiņi var šaut nevis griestos, bet gan uz viņiem. To sauc par risku minimizāciju.

Pievienot komentāru