2007. gada 16. oktobris

Aptur reanimācijas nodaļas darbību

557.jpg

Attēlā: amonjaka spiediena kontroles sistēmā varētu būt noslēpies zagts «Tetris»

Šodien «Business Software Alliance» (BSA) Latvijas komitejas eksperti sadarbībā ar LR Ekonomikas policijas Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības nodaļas speciālistiem apturējuši Klīniskās universitātes slimnīcas «Gaiļezers» reanimācijas nodaļas darbību.

Dzīvības uzturēšanas sistēmas tika atslēgtas un konfiscētas, lai veiktu pārbaudi pēc iesnieguma, kurā kāds bijušais nodaļas pacients norādījis, ka viņam ir aizdomas par vismaz viena faila ar ekstensiju «.mp3» atrašanos iekārtu atmiņas blokos. Gadījumā, ja šis fails izrādīsies nelicencēti kopēts mūzikas ieraksts, slimnīcu gaida bargas sankcijas, ar nožēlu atzina BSA Latvijas komitejas izpilddirektore Sanita Meijere. «Bet prieks, ka arī mūsu darbs nes zināmus augļus,» viņa piebilda.

Kā PATIESI! uzzināja no kāda avota, kas vēlējās aplikt anonīms, līdzīgas pārbaudes iecerētas lidostas «Rīga» dispečeru centrā, Inčukalna gāzes krātuvē, Pļaviņu HES un A/S «Ventamonjaks» amonjaka uzglabāšanas rezervuāros. ▼

3 komentāri

  1. viena tante teica:

    Pareizi bija, ka tas avots izvēlējās aplikt anonīms, citādi viņu visas tautas priekšā būtu aplikuši.

  2. cloned_pt teica:

    Beidzot būs ornungs medicīnā. Tikai nedrīkst aizmirst latvenergo un Rīgas siltumu. Kaut gan pieņemu, ka kārtība šajās iestādēs varētu tikt nodrošināta janvārī vai februārī.

  3. Wth teica:

    Cik es zinu, tad Salaspils atomreaktors arī tika apturēts līdzīga iemesla dēļ, a Skrundas lokators tika nojaukts tikai tāpēc, lai segtu BSA piestādītos soda rēķinus.

Pievienot komentāru