2007. gada 5. novembris

Lems par braukšanas maksas paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā

571.jpg

Attēlā: kad tramvaja biļete Rīgā maksāja 3 kapeikas

Ievērojamais poļu filosofs, satīriķis un zinātniskās fantastikas autors Staņislavs Lems (1921 – 2001) ar garu izsaucēju starpniecību ir paudis savu viedokli par gaidāmo braukšanas maksas paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā.

«Lai spīdzinātu cilvēkus, ir jāzina, kas viņiem sagādā baudu. Tu pūlies nokļūt virsotnē, bet, kad esi tur nonācis, saproti, ka visi ceļi ved lejup. Sapnis vienmēr uzvar realitāti, ja vien tam tiek dota iespēja,» paziņoja viens no visvairāk lasītajiem rakstniekiem pasaulē. «Starp citu, kanibāliem vislabāk patīk cilvēki bez mugurkaula,» viņš rezumēja. ▼

9 komentāri

  1. tautumeita teica:

    ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ!!! PP, man trūkst vārdu – jo mans ierobežotais leksikons neļauj pilnībā izpaust savu sajūsmu par izlasīto.

    Džīzas. Nez, ko par jauninājumiem saka V. Levi??

  2. V. Levi iesaka teica:

    autogēno treniņu.
    Regulāri praktizējot autogēno treniņu, ir iespējams ievērojami uzlabot pašsajūtu un apgūt šo māku tādā pakāpē, ka tā spēj kalpot kā ātrs pašpalīdzības līdzeklis kritiskos brīžos, piemēram, gadījumos, kad ierobežotais leksikons neļauj pilnībā izpaust savu sajūsmu

  3. un vēl teica:

    Tautumeita- vēl Levi saka, ka ABSOLŪTAS psihiskas veselības nepastāv. samierinies. un pārējie ar visi- samierinaties.:D

  4. viena tante teica:

    Mēģinot atšifrēt Ļ.cien Lema kunga, lai miers viņa pīšļiem, teikto:
    “Lai spīdzinātu cilvēkus, ir jāzina, kas viņiem sagādā baudu” – šeit cik saprotu līdzība ar to pašu trīs kapeiku biļeti kaut kad stipri senāk.

    “Tu pūlies nokļūt virsotnē, bet, kad esi tur nonācis, saproti, ka visi ceļi ved lejup.” – vai runa ir par VEF tiltu?

    “Sapnis vienmēr uzvar realitāti, ja vien tam tiek dota iespēja” – Šlesera sapnis nozagt veselu valsti?

    “Starp citu, kanibāliem vislabāk patīk cilvēki bez mugurkaula” – šis gan ir visai zīmīgs un, lai kā tulkotu, iespējams saskatīt atbilstību pašreizējajai situācijai valstī.. ;)

  5. Septiķis teica:

    Eh, nevaru nociesties, nepastāstijis jauko stāstiņu par Inesi Zanderi un viņas meitu Alīsi Zirni, kas jau krietni sen nolēma padancināt šķīvīti. Nu, kuru garu izsauksim! Izsaucam Raini! Jāņa Pliekšāna gars, vai tu esi šeit? Šķīvītis: «Jā.» Pauze. Ko lai saka? Zinu! Jānis Rainis, galvā spainis! Pauze. Šķīvītis: «Stulbenes».

  6. Galc teica:

    kurš moments tai stāstā bija jauks?

  7. Septiķis teica:

    Līme.

  8. Galc teica:

    Kas atklājas.

  9. Moment teica:

    Kāda līme tā bija?

Pievienot komentāru