2007. gada 26. novembris

«Rīgas sargos» saskata starpnacionālā naida kurināšanu

596.jpg

Attēlā: situācija ir bīstama, jo internetā atrodamās gāzes vada shēmas ir brīvi pieejamas teroristiem

Lai pārbaudītu faktus, kas minēti no Vācijas un Krievijas vēstniecībām saņemtajās sūdzībās, Ārlietu ministrija šodien lūgusi tiesībsargājošajām iestādēm uz laiku apturēt pēdējo gadu vērienīgākās latviešu filmas «Rīgas sargi» demonstrēšanu.

Vācijas diplomāti filmā saskatījuši «starpnacionālā naida izpausmes» un pat «aicinājumus uz militāru agresiju», kas «izteikti aizvainojošā formā». Savukārt Krievijas vēstniecība norāda, ka pēdējos gados Latvijā aizvien pieaugošais atbalsts rusofobijai, aizvainojošu stereotipu kultivēšana un neskaitāmie vēstures pārrakstīšanas mēģinājumi līdz ar filmas iznākšanu uz ekrāniem «pārkāpuši robežu, pēc kuras atpakaļceļa vairs nav».

Vēstniecības noliedz, ka sūdzības būtu saistītas ar Vācijas ekonomikas un tehnoloģijas ministra Mihaela Glosa un Krievijas aizsardzības ministra Anatolija Serdjukova parakstītu vēstuli Latvijas valdībai, kurā pausta prasība garantēt netraucētu Vācijas un Krievijas specvienību kopīgo mācību norisi Latvijas teritorijā, ieskaitot lielākās pilsētas. Mācību mērķis esot noslīpēt taktiskos risinājumus gadījumam, ja teroristi izmantos Latviju kā bāzi uzbrukumam Krievijas–Vācijas gāzesvadam «Nordstream», kas varbūt tiks būvēts Baltijas jūrā. ▼

6 komentāri

  1. oi teica:

    kaapeec nav komentaaru? paaraak skarbi?

  2. muša teica:

    komentāru nav jo visi ir izdzēsti, kad visss ir tik patiesi, ka šausmas. nožēlojami skribenti ar patiesu humora izjūtu visus apdirš , bet pašiem ir sava parteiskā patiesība. Jautājums: vai tas ir patiesi?

  3. PATIESI! teica:

    Atzīstam, ka mums ir sava partejiskā patiesība. Un ne viena vien.

  4. 2x45-89+301 teica:

    Drausmas, cik te viss PATIESI

  5. TY teica:

    Var jau paņirgt, kā smējās mūsu senči 1939:)

    Bet man ir tāds čujs, ka mēs vēl pirms aizdošanās pa skuju taku varam tikt pie dažādu jauku sižetu baudīšanas – tur Puķins Razlivā, Puķins lapsu medībās, jautrās mašīnista acis etc.
    Kak bi ņe na karkaļi. ķpū, tpuķū:)

  6. ausis teica:

    Jā viņiem nepatīkam, tad lai tie krievu vārdi tinās uz Krieviju jā bļed?

Pievienot komentāru