2008. gada 23. maijs

Igaunija atvēlēs tibetiešiem Munameģi

Attēlā: Tibeta

Jau ziņots, ka 17. maijā augstākajā Baltijas virsotnē — Munameģa kalnā tika iedegta lāpa Tibetas atbalstam. Šī akcija ievada kalna iekārtošanu tibetiešu politisko bēgļu nomitināšanai. Atšķirībā no daudzām citām valstīm, Igaunija ir sākusi aktīvi rīkoties, lai sniegtu palīdzību Tibetas neatkarības centienu atbalstītājiem, kas cieš no Ķīnas oficiālo varas iestāžu vajāšanas un varētu būt spiesti pamest savu dzimto zemi.

Munameģis ir izvēlēts kā vieta, kas visvairāk atgādina Tibetas kalnus, tomēr darba vēl ir daudz. Lai īstenotu apkārtnes tibetifikāciju, kalnā būs jāizcērt visi Baltijas klimatam raksturīgie koki, bet zeme jānoklāj ar akmeņiem. Nomaskētos podos tiks iestādīti Himalajiem raksturīgie augi: asas zāles puduri un dzelkšņu krūmi. Viesi no Tibetas, nemitīgi izjūtot pārtikas, ūdens un elementāru ērtību trūkumu, dzīvos brezenta teltīs, kuras visu gadu tiks apputinātas ar mākslīgo sniegu. Par ķīniešu karavīriem pārģērbušies igauņi regulāri veiks dokumentu pārbaudes un vismaz reizi mēnesī tibetiešus aizvedīs uz nopratināšanu.

«Darīsim visu, lai mūsu drosmīgie tibetiešu draugi Munameģī justos kā mājās,» medijiem apliecināja kustības «Brīvību Tibetai!» aktīvists Edgars Velbri. ▼

Pievienot komentāru