2008. gada 26. maijs

Eksperts: dārglietu zādzības nav nekas neparasts

Attēlā: dārglietas, kas nozagtas jau Senajā Ēģiptē

Kā norāda speciālisti, nav bijis grūti paredzēt pēdējo dienu šokējošos notikumus, kad tika aplaupīti vairāki juvelierizstrādājumu veikali. «Zagt lētas lietas kļūst arvien neizdevīgāk,» negaidītās zādzības skaidro Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis. «Pārfrāzējot pazīstamo teicienu, var teikt, ka lētu lietu zaglis zags divreiz.»

Izrādās, ka vērtīgas dārglietas to nelielā izmēra dēļ iespējams noslēpt, transportēt un pārdot melnajā tirgū par ievērojamu daļu no to tirgus cenas. Šī iemesla dēļ dārglietas kļūst par zagļu iekāres objektu daudz biežāk nekā lielas kravas lētu pārtikas produktu ar īsu realizācijas termiņu, ķīmiskie atkritumi, akmeņaina augsne vai augstvērtīga literatūra.

Būtiska loma ir arī dārglietu izskatam. «Zagļi kļūst aizvien gudrāki. Attiecīgi pieaug arī viņu prasības pret zogamās preces estētisko kvalitāti,» noziedzīgajā pasaulē valdošās tendences atmasko Ķuzis. Visu šo faktoru kopums vedinot domāt, ka zagļi arī turpmāk meklēšot iespējas, kā nozagt kādam dārglietas. ▼

4 komentāri

  1. Zajebis Group teica:

    Burvelīgi!!! Kur, lūdzu, var ziedot.lv?

  2. Ha ha hā teica:

    man ir zināms labs robs, kur notirgot ķīmiskos atkritumus. Domājiet vien, ka jūsu ķīmiskie atkritumi ir drošībā…

  3. tadjaugan teica:

    Redz kā palestīnieši nemitīgi cīnās par savu zemi. Domāju, ka to akmeņaino augsni varētu izdevīgi pārdot viņiem!
    Savukārt pārtikas cenu kāpuma dēļ, lētie pārtikas produkti ar īso realizācijas termiņu varētu drīzumā būt tik pat vērtīgi kā zemākās raudzes dārglietas.
    Šķiet, tikai augstvērtīgajai literatūrai nav pilnīgi nekāda pielietojuma!

  4. ganjautad teica:

    ja tā ir uz augstvērtīga papīra, tad ir ļoti labi izmantojama…

Pievienot komentāru