2008. gada 17. jūnijs

Lietus izraisa humāno krīzi

Attēlā: plūdu draudi

Spēcīgais lietus otrdien pilnībā izpostījis daudzu pilsētas lauku teritorijas iedzīvotāju ierasto dzīvi, liekot vilkt paralēles ar 2005. gada viesuļvētras Katrīna radīto plūdu katastrofu Ņūorleānā. Kā pastāstīja notikuma aculiecinieks Reinis J. (23), otrdienas priekšpusdienā viņš tikai laimīgas nejaušības dēļ spēja izsprukt cauri sausā, pašā pēdējā brīdī ieskrienot veikalā, kur jau bija patvērušies vairāki desmiti vietējo iedzīvotāju.

Piespiedu kārtā, bez pienācīgas medicīniskās aprūpes un piemērota apģērba viņi savā nožēlojamajā patvērumā pavadīja gandrīz pusotru stundu, būdami spiesti dalīt jau tā šauro telpu ar veselībai potenciāli bīstamas pārtikas kaudzēm. Neziņu un bailes vairojušas visdažādākās baumas. «Mums teica, ka varbūt te vajadzēs pat nakšņot,» jau pēcāk iespaidos dalījās pensionāre Velta N. (69).

Arī daudzbērnu māmiņai Ilzei V. (38) tikai par mata tiesu izdevies izvairīties no krietni vien lielākām nepatikšanām, jo sievietei jau pie pašas pilsētas lauku teritorijas poliklīnikas trāpījušas «vismaz divas lāses», kas tomēr nav bijušas tik lielas, lai radītu dzīvībai bīstamus ievainojumus nedz Ilzei, nedz trim viņas atvasēm. Izglābtie bērni drīz vien saņēmuši profesionālu mediķu sniegtu palīdzību.

Saņemtas ziņas arī par vairākiem pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājiem, kas kataklizmas brīdī bijuši «faktiski ieslodzīti» savās automašīnās. Pēc pirmās informācijas par pilsētas lauku teritoriju piemeklējušo stihiju vairākas pilsētnieku ģimenes paudušas gatavību uz notikuma vietu nosūtīt pārtiku, segas un medikamentus. ▼

3 komentāri

  1. Krokodila Gēns teica:

    Tā ir traģēdija arī zemniekiem. Ne uz kādām kompensācijām par sausuma dēļ zaudēto ražu vairs nevar cerēt. Nāksies vien strādāt.

  2. IR teica:

    LABS

  3. tavta teica:

    pilnīgas muļķības! patiesībā tie bija sausuma upuri, kuriem bija iestājies “Stokholmas sindroms”.

Pievienot komentāru