2008. gada 5. septembris

Parādu piedzinēji piedāvās parādnieku eitanāzijas un utilizācijas pakalpojumus

Rīga, 23. nepavisamnemaijs, aģentūra UTT. Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, daudzi nespēj nomaksāt kredītu, līzingu un vēl sazin kādus tur maksājumus un tādēļ iekļūst parādos. Nereti cilvēki, nonākot šādā neapskaužamā situācijā, izvēlas izdarīt pašnāvību.

«Tāda parādība ir,» runājot par suicīdiem kredītu nastas dēļ, atzīst policijas šefs Lieljuksis. «Kredīti spiež uz apziņu. Kad cilvēki iepriekš aizņēmās, iespējams, viņi neaprēķināja savas iespējas. Arī tās pelēkās naudiņas palicis mazāk, un cilvēkiem ir grūtāk samaksāt kredītus,» piebilst policijas šefs.

Tomēr kāda parādu piedzinēju kompānija ir izdomājusi risinājumu šai problēmai. Firmas pārstāvis: «Nereti parādniekam ir bail pašiem sev atņemt dzīvību, tāpēc mēs piedāvājam to izdarīt parādnieka vietā — nošaujot, pakarot, noindējot, nositot — gandrīz jebkurā klienta izvēlētā veidā.» Par papildu naudu tikšot piedāvāta arī klienta utilizācija.

Ņemot vērā vispārējo maksātspējas mazināšanos, kompānija ir nākusi pretī klientiem un piedāvā arī līzingu, taču tikai tad, ja pakalpojuma lietotājs un maksātājs ir divas dažādas personas. ▼

2 komentāri

  1. Finanšu uzraugs teica:

    Nu, vispār tam līzinga ņēmējam vajadzētu galvotāju arī. Ja nu līzinga ņēmējs nespēs tomēr atmaksāt, lai galvotājs samaksā par nākamo līzingu šī līzinga ņēmēja utilizācijai.

  2. fakjuu teica:

    shis ir labs :D

Pievienot komentāru