2008. gada 29. septembris

Par mīluļiem aizvien biežāk izvēlas bērnus

Attēlā: barības ziņā bērni nav izvēlīgi

Pēdējos gados Latvijā aizvien lielāku popularitāti mājas mīluļa lomā gūst eksotiskais radījums — bērns. Ja vēl pavisam nesen ģimenes mēdza pārsteigt savus ciemiņus ar milzu žņaudzējčūskām, lemuriem, kas oficiāli tiek uzskatīti par izmirušiem, kailiem suņiem un sešpirkstainiem kaķiem, tad šobrīd modes viļņa virsotnē ir mājdzīvnieka izveidošana pašu spēkiem.

Jārēķinās, ka bērns ir viens no visgrūtāk uzturamajiem radījumiem. Kā jau visām dzīvām būtnēm, arī tam vajadzīga jūsu mīlestība. Bērni mēdz būt slimīgi, tiem nepieciešams ērts krātiņš, lupatas naktsguļai un daudz uzmanības. Šie mājdzīvnieki bieži vien mēdz paust savu neapmierinātību, nepatīkami ķērcot. Bērni regulāri jālaiž ārā no krātiņa vai pat jāved pastaigāties ārā. Dzimumgatavību sasnieguši bērni — gan mātītes, gan tēviņi meklēšanās laikā mēdz aizbēgt no mājām vai kļūst agresīvi.

Taču, pareizi kopti, tie visbiežāk ļoti pieķeras saviem saimniekiem. Turklāt būt par bērna saimnieku ir ārkārtīgi prestiži. Pūles atmaksājas — nekas nespēj līdzināties ciemiņu sajūsmai, kad bērns mēģina atdarināt cilvēku kustības un vārdus. Šī talanta ziņā bērni spēj sacensties pat ar papagaiļiem.

Reaģējot uz pieprasījumu, Latvijā ir atvērti īpaši zooveikali, kas specializējas ar bērnu audzēšanu saistīto preču tirdzniecībā. Krātiņi, gan stacionārie, gan uz riteņiem, smieklīgi apģērbi, kuros ietērptie bērni atgādina cilvēkus, dažādas krāsainas mantiņas, prettārpu tabletes, pretblusu šampūni un barības piedevas — ja vien ir nauda, mīluļus bez pūlēm iespējams nodrošināt ar visu nepieciešamo.

Tikai jārēķinās, ka bērns augot zaudē lielu daļu no savas pievilcības, bet uzturēšanas izdevumi tikai palielinās. Uzdodiet sev jautājumu, kas notiks, kad mīlulis būs jums apnicis, vai arī jaunajā dzīvesvietā noteikumi aizliegs to turēt? Bērni pieskaitāmi pie ilgdzīvotājiem. Bieži vien tie pārdzīvo savus saimniekus. Padomājiet, kas notiks pēc jūsu nāves? Vai būs kāds, kurš varēs uzņemties rūpes par bērnu jūsu vietā? Vai bērnam tomēr būs lemts papildināt bezpajumtnieku rindas?

Ja esat pārliecināti, ka bērns jums nebūs tikai modes lieta, šīs problēmas ir iespējams pārvarēt. Apsveriet visus par un pret, un sāciet rūpēties par jaunā mīluļa iegādi jau šovakar! ▼

5 komentāri

  1. Obligāts teica:

    Vispār neiesaku. Jo vairāk pašreizējā ekonomiskajā un politiskajā situācijā – tas noteikti būs drīzāk iracionāls, emocionāls lēmums. Arī šī soļa prestižums, lai man piedod raksta autors, ir, hehe, vismaz apstrīdams.
    Cilvēkiem kas tomēr izvēlējušies šo soli, ieteiktu vismaz nodibināt kādu biedrību, kura varētu šo nehigiēnisko antisociālo outsaideru “hobija” cienītājiem sniegt vismaz kādu palīdzību, vēlams gan ne no nodokļu maksātāju naudas, bet varbūt ir kāds ārzemju fonds, kas varētu palīdzēt šiem cilvēkiem.

  2. Raksta autors teica:

    Nepiedodu.

  3. Psihoparakonsultants teica:

    Jāpiebilst, ka šos mīluļus arī var paņemt no patversmēm.
    Protams, ir cilvēki, kas labāk vēlēsies paši veidot.
    Jārēķinās, ka padsmit gadu vecumā šie mājdzīvnieki var sākt mukt no mājās un grupoties ar līdzīgiem mājdzīvniekiem. Tāpat šie mīluļi nereti sāk tukšot vecāku alkohola un cigarešu krājumus.
    Var gadīties, ka viņi satiekas ar pretējā dzimuma mīluļiem un sarūpē jaunu mīluli paši sev; tas, visticamāk, arī būs jāpieskata jums.

  4. Ričijs teica:

    es nesaprotu. ja šitie ir DELFI, tad kur skatās redaktors?!!!!

  5. sexperts teica:

    Kur nu vēl treniņi un visādas apmācības, lai sabiedrībā nav kauns vest…

Pievienot komentāru