2008. gada 8. decembris

Ūdensblusu satiksmes ieviešana Rīgā uzlabotu satiksmes infrastruktūru

Attēlā: nākotnes transports

Ūdensblusu (Eurycercus lamellatus) satiksmes ieviešana Rīgā uzlabotu satiksmes infrastruktūru, uzskata SIA «Kanāla motorlaivu kompānijas» valdes loceklis Ainis Čaunāns. LSDSP rīkotajā forumā «Nākotnes Rīga — satiksme» Čaunāns norādīja, ka, atjaunojot Daugavā pasažieru satiksmi, Rīgā kopumā uzlabotos satiksmes infrastruktūra.

«Ūdensblusas ir ekoloģiskas apkārtējai videi un tās pat varētu konkurēt ar tramvajiem,» uzskata Čaunāns. Lai gan praktiskie izmēģinājumi vēl nav sākti, aprēķini liecina, ka viena cilvēka transportēšanai pa ūdens virsmu būtu nepieciešams aptuveni miljons ūdensblusu. Šis skaitlis šķiet liels, bet jāņem vērā, ka Rīgas pilsētas teritorijā esošajās ūdenstilpnēs dzīvo daudzi miljardi vai pat triljoni šo bezmugurkaulnieku, uzsver Čaunāns. ▼

3 komentāri

  1. Vidējais iedzīvotājs teica:

    Apsegloju ūdensblusu…

  2. Obligāts teica:

    A mūsu novada centra lauku teritorijas astoņgadīgās skolas dabasmācības, darbmācības un fizikas skolotājs ar savas audzināmās – 4 klases meitenēm, aprīkoja ūdensblusas ar pleznām, kā rezultātā ūdensblusas vilkme palielinās trīskārtīgi. “Es jau pats gan tik labi neredzu, arī pirksti vairs nav tik veikli. Bērniem gan tās nav problēmas, un, kā saka, ar labu padomu ij runci var izrāmīt!”
    Ūdensblusas ar palielinātu vilkmi varētu uzlabot transporta problēmās nomocīto rīdzinīeku dzīves kvaltāti.

  3. rotoprints ne teica:

    ha, ha, ha, Slakteris Blumbergam visu pateica, ko domā par viņu, pīīīīīī

Pievienot komentāru