2008. gada 11. decembris

«Radio SWH» vairs nespēlēs «The Beatles» dziesmas

Attēlā: arī Maiklam Džeksonam Rīgu nāksies apmeklēt kā lūdzējam

«Radio SWH» vairs nebūs dzirdama slavenās Liverpūles grupas «The Beatles» mūzika, jo dziesma «Yesterday» nav izturējusi pārbaudi raidījuma «Priekšnams» topā. Jau vistuvākajā laikā tādā pašā veidā tiks pārbaudīts, vai «Radio SWH» ētera cienīgi ir «The Rolling Stones», «ABBA», Eltona Džona un citu izpildītāju skaņdarbi, kurus cilvēki klausās tikai inerces dēļ.

«Katru mēnesi Latvijā tiek ierakstīta tikai viena laba dziesma, tas ir dabas likums kā saullēkts vai saulriets,» raidījuma noteikumus izskaidroja raidījuma veidotājs Māris Žigats. «Es pilnībā izslēdzu situāciju, ka vienā mēnesī raidījumam varētu tikt iesniegtas uzreiz divas vai trīs labas dziesmas, tāpēc ir tikai loģiski, ka šajā topā uzvar un tālāk uz lielo topu dodas tikai viena vienīga. Vai neviena. Punkts.»

«Priekšnama» darbības princips ieinteresēja arī radio vadību, kas jau sen meklēja jaunus, mūsdienīgus kritērijus noputējušā repertuāra atsvaidzināšanai. «Tas, ka Preslijs mācēja dīvaini ļodzīt kājas un viņam bija lielas, smukas acis, varēja apburt cilvēkus pirms 50 gadiem. Ja viņš grib būt slavens XXI gadsimtā, ir vajadzīga arī laba mūzika. Lai viņš vispirms pierāda sevi, iziet cauri «Priekšnama» topam un intervijai — kā to nākas darīt arī visiem Latvijas jaunajiem mūziķiem,» savu plānu ieskicēja Jānis Šipkēvics, vecākais.

«Un par tiem bītliem… Iespējams, daudzi klausītāji nodomāja, kas tas tikai tāds joks, tāpēc nebalsoja. Nākamajā reizē, jādomā, attieksme vairs nebūt tik bērnišķīga,» piemetināja Žigats. «Ņemot vērā, kāda ir situācija pasaulē, es par to ieteiktu padomāt mazliet nopietnāk, mīļie draugi. Visiem.» ▼

1 komentārs

  1. barbra teica:

    var tikai piekrist šipkevičam un žigatam, malači!

Pievienot komentāru