2008. gada 12. decembris

Pieaug anonīmo ziedotāju upuru skaits

Attēlā: savāktie ziedojumi

Ziemassvētku spožuma aizsegā atkal sasparojušies anonīmie ziedotāji, kas līdzīgi kā citus gadus mēdz pēkšņi pārsteigt cilvēkus, kas nekādus ziedojumus iepriekš nekad nav saņēmuši. Ziedojumu skaits sasniedzis daudzus tūkstošus. Nepatīkama ir gan ziedojumu anonimitāte, gan nepārprotamā vēlme ar šādu noslēpumainību pievērst sev uzmanību.

Starp pēdējiem cietušajiem ir kāda turīga ģimene Mārupes pagastā, kas šorīt no rīta savā pagalmā ieraudzījusi pār žogu pārsviestu saini, pilnu ar nelabi smakojošām drēbēm, veciem žurnāliem, saziedējušu maizi un konserviem ar beigušos derīguma termiņu. Sainim bijusi pievienota apsveikuma kartiņa ar uzrakstu «Liesmiņa, kas nāk no sirds, lai katrā mājā spoži mirdz!» un jaudīgu uguņošanas raķešu saišķis, kam tikai laimīgas sagadīšanās dēļ nodzisis jau aizdedzinātais deglis.

No ziedotājiem, kas savu darbu paveica agri no rīta, kamēr vēl nebija uzaususi gaisma, pamatīgi nobijies ģimenes mīlulis, sanbernārs Krafts, kas bijis izlaists pastaigāties pagalmā. Suns šobrīd atrodas dzīvnieku psihologa uzraudzībā. Steigšus izsauktā PVD brigāde ziedojuma sekas spēja likvidēt tikai pēc trim stundām, un izrakstīja vairāk nekā simt latu rēķinu par pagalma dezinfekciju un ziedojuma nogādāšanu bīstamo atkritumu iznīcināšanas poligonā.

Paredzams, ka savas personības gļēvi slēpjošo ziedotāju aktivitāte tikai pieaugs. Kā PATIESI! noskaidroja policijas nodaļā, kas nodarbojas ar terorisma un īpaši bīstamu ziedojumu apkarošanu, šī humānā katastrofa pilnībā varētu rimties tikai pēc Pareizticīgo Jaungada, tomēr ir cerība, ka ekonomisko grūtību dēļ anonīmo ziedotāju problēma šajos Ziemassvētkos varētu būt mazāk izteikta nekā pērn, kad tika reģistrēti vairāki desmiti tūkstoši cietušo. ▼

2 komentāri

  1. Pierādās, ka teica:

    jā, jā – re, cik aktuāls ir mans no Raiņa iedvesmotais dzejs!

    ņemot var gūt
    dodot var gūt
    dodot gūtais
    var sapūt

  2. Ukr Aina teica:

    Bet pie mums ziedo speķi, un neviens par to nesūdzas.

Pievienot komentāru