2008. gada 17. decembris

Tirgū nonācis IEEE 1394 adapters jaunajiem «Mac»

Attēlā: konkurējošie produkti joprojām izmanto arhaisku teksta ievadi

SIA «Saturns-Pluss», viens no lielākajiem informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem pilsētas lauku teritorijā, sācis ražot IEEE 1394 jeb tā saucamā «FireWire» adapteru, kas īpaši paredzēts jaunajiem alumīnija vienkorpusa «MacBook» (ar 13 collu ekrānu) un «MacBook Air» portatīvajiem datoriem, kam rūpnīcas versijā IEEE 1394 ligzdas nav, turklāt nav arī paplašināšanas iespēju.

«Ja daļai «Mac» lietotāju tas šķita gandrīz vai pasaules gals, tad mēs saskatījām biznesa iespēju. Iegādājoties mūsu adapteru, cilvēki var droši lietot savu jauno «MacBook» kopā ar savu esošo tehniku — videokamerām, cietajiem diskiem un tamlīdzīgi — kas darbojas tikai ar IEEE 1394. Tas ir risinājums, ko «Apple» fani jau sen bija pelnījuši,» skaidro «Saturns-Pluss» jauno produktu izstrādes daļas vadītājs Genādijs Spohvats.

Tā kā arī USB ligzdu skaits ir ierobežots, un «MacBook Air» gadījumā tā vispār ir tikai viena, «Saturns-Pluss» speciālisti nāca klajā ar atjautīgu risinājumu: adapters tiek pieslēgts pie datora videokameras, kas ikdienā tiek lietota visai maz. Signāls, kas iet vienā virzienā, tiek konvertēts par attēlu, ko nolasa videokamera, bet pretējā virzienā dati vispirms kļūst par skaņu, ko no audio izejas saņem adaptera spraudnis.

«Sākotnējā versijā bija paredzēts, ka adapters pats būs kā kamera. Tas nolasītu signālu, kas vizuāli tiktu izvadīts uz datora ekrāna, bet pretējā virziena datus, ko atskaņotu īpašs skaļrunītis, dators uztvertu ar iebūvēto mikrofonu, taču šim risinājumam bija virkne trūkumu,» papildina Spohvats. «Nebūtu iespējams normāli lietot ekrānu, turklāt būtu jāpacieš skaļa un nepatīkama rēkšana.»

Pateicoties pielietotajiem datu pārraides paņēmieniem, adapters uzskatāms par pilnvērtīgu digitālo audio-video izstrādājumu. Pagaidām tas spēj nodrošināt tikai 5 KB/s ātrumu, taču jauna programmatūras versija varētu šo parametru uzlabot pat divkārt, apgalvo ražotāji. Arī cena varētu būt diezgan augsta, taču «Mac» lietotāji ļoti labi zina, ka par kvalitatīviem izstrādājumiem nākas maksāt vairāk. ▼

15 komentāri

  1. ? teica:

    Bez vārdiem… !
    Galīgi nekļūst skaidrs, ko šīs ziņas autors ar to visu ir domājis. Kura vieta tur skaitās smieklīga?

  2. kuk teica:

    vnk lol :D

  3. Strogo Novus teica:

    Tā nu ir ar to gīku humoru. Diezgan specifisx.

  4. Vidējais iedzīvotājs teica:

    tiešām Spohvats, nevisSpovhats?

  5. N.R. teica:

    tas nav geeku humors. īstenībā diezgan boring, dodiet atpakaļ vecos Patiesi.lv autorus/rakstus !!

  6. Vecais autors teica:

    Naudu no rīta, autori vakarā.

  7. Obligāts teica:

    Es sapratu visus vārdus, tikai vārdu “rēkšana” nē. Varbūt bija domāta rakšana?

  8. PATIESI! teica:

    Rēkšana, rakšana, riešana, lēkšana, ēšana, lakšana — tie visi ir sinonīmi vārdam «suns», tāpēc nav nozīmes, tieši kurš vārds tiek lietots.

  9. Obligāts teica:

    Ta tā arī vaidzēja rakstīt – Suns! un viss! a Jūs, tur, “IEEE”, “maksāt”. Turklāt vēl vārdu “cena”… Prasīja kāds “cena”, vai!? Es kaukā nedzirdēju…

  10. Stereoīds teica:

    Ozolnieku novads – pašvaldība Jelgavas rajona centrālajā – ziemeļu daļā, Zemgalē. Pagasta centrs atrodas Ozolniekos. Izveidota 2003. gadā, apvienojoties Ozolnieku un Cenu pagastam.

  11. Obligāts teica:

    Tiešām labi atjaunoti raksti, visi pilnīgi spīdīgi tādi un ar visiem uzrakstiem, iesaku.

  12. dornis teica:

    Patiesi, patiesi es jums saku, ne ar ko neatšķiras no pārējiem jaunās tehnikas aprakstiem jebkurā medijā.

  13. hi teica:

    cik patiesi, tik patiesi

  14. Pupiks teica:

    Gribi pilnvērtīgu firewire MACam pērc MacBook Pro.

    Viņi vienkārši nepārbāž savus aparātus ar fīčām kuras konkrētie aparāti varētu ‘nepavilkt’, kā to dara daži PC ražotāji

  15. Pusriebis teica:

    Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs savu komentāru PATIESI! pārbāzis ar fīčām.

Pievienot komentāru