2009. gada 5. janvāris

Zemkopību iekļaus ekonomikā

Attēlā: noslēpumainas aktivitātes ārpus pilsētas

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) paudis uzskatu, ka zemkopību būtu nepieciešams iekļaut ekonomikā. Roze publiskojis līdz šim maz zināmu faktu, ka zemkopībai ir ļoti liela loma tautsaimniecībā, jo mežizstrāde un kokapstrāde ieņem otro vietu Latvijas eksporta bilancē, savukārt pārtika ir trešā lielākā eksportējošā nozare.

Līdz šim zemkopība Latvijā tikusi uzskatīta par reliģisku rituālu, savādu vaļasprieku vai vienkārši barbarisku tautas tradīciju, tāpēc ministrijas loma bijusi neskaidra un konkrēta rīcība — gandrīz neiespējama. Pēdējā laika notikumi tomēr radījuši pietiekošu pamatu aizdomām, ka zemkopībai ir arī zināma praktiska nozīme.

«Kad redzam, kā zemnieki bankrotē, zemo piena iepirkuma cenu dēļ nespējot samaksāt kredītus, kas ņemti modernu fermu izveidei, jāsāk domāt, vai tas ir vienkāršs fanātisms, vai arī šiem notikumiem ir kāds plašāks ekonomisks konteksts, kam beidzot būtu jāsāk pievērst uzmanība,» nesteidzīgi malkojot piena kokteili, spriedis ministrs. ▼

8 komentāri

  1. Inn teica:

    beidzot

  2. Ksendzi teica:

    “Līdz šim zemkopība Latvijā tikusi uzskatīta par reliģisku rituālu, SAVĀDU VAĻASPRIEKU vai vienkārši barbarisku tautas tradīciju”

    zmoglollmao!!!

  3. Kardināla kardiogramma teica:

    Neaizrijies, ksendzi!

  4. Stereoīds teica:

    Gan pienāks laiks, kad Latvijas zemkopji pēc labi padarīta darba varēs baudīt rozes ziedlapiņu vannu!

  5. Ha-ha teica:

    Es arī nekādi līdz šim nevarēju saprast ko tie t.s. zemnieki tā plosās par tiem laukiem: pārtiku par lētu naudu taču var nopirkt veikalā!

  6. lidzhons teica:

    piena kokčiks noteikti no Lietuvas :)

  7. K teica:

    ko? ņems un zemkopību iekļaus ekonomikā? jābrauc uz īriju

  8. kolēģis teica:

    Lūk, kādu pozitīvu ietekmi uz Mārtiņa Rozes profesionālo darbību radījusi viņa aizraušanās ar pliku meitiešu bildēšanu mūsu dzimtenes daiļi rurālo ainavu fonā! Varbūt Slakteris būtu jāiedrošina kārtējā atvaļinājuma laikā nekautrēties un apmeklēt 17. gs. Francijas ekonomikas kursus? Varētu, protams, darba laikā, bet tad ministrs ir aizņemts – mācās angļu valodu…

Pievienot komentāru