2009. gada 21. janvāris

Lauksaimnieki gatavi pro testiem

Attēlā: testu vajadzībām nopirkta viena pilnīgi jauna riepa

Pilsētas lauku teritorijas zemnieks Sandis Ruškevičs (23) kopā ar brāli Aļģirdu (22) šovakar vairāk nekā 20 minūtes ar traktoru «Valmet 8550» riņķoja pa Kreņķu muižas parka gājēju celiņiem, vēloties pārbaudīt riepu noturību pret sānslīdi, kā arī saķeri paātrinājuma apstākļos.

Testā noskaidrojās, ka riepu temperatūras svārstības nekādā veidā neietekmē traktora dinamiku, jo apļa laiki nemainījās pat tad, kad riepas berzes rezultātā uzkarsa no –1°C līdz pat +1°C. Saķere bija nemainīga visos braukšanas režīmos par spīti tam, ka, mēģinot sasniegt labāku paātrinājumu ar sniegu un ledu klātajā trasē, Sandis salauza pārnesumu kārbu, kas tagad būs jāmaina. Arī sānslīdes testi uzskatāmi par sekmīgiem, jo pēdējā aplī pirms došanās mājās, mēģinot izprovocēt spēkratu uz ekstrēmu reakciju, atklājās, ka riepu iespējas tālu pārsniedz dzelzs rumaka noturību pagriezienos, un traktors apgāzās uz sāniem.

S. Ruškevičs PATIESI! korespondentam apliecināja, ka ir izsmēlis visas amatieru līgas iespējas, tāpēc jau šonakt varētu pāriet pro līmenī. Viņš ir gatavs ar saimniecības otro traktoru, 1983. gada izlaiduma «Belarus», iziet precīzās braukšanas vai tā dēvētā «precision driving» testu, maksimālā ātrumā menevrējot starp pilsētas lauku teritorijas bērnudārza smilškasti, šūpolēm stilizēta pirātu kuģa izskatā un lapenīti, kas uzbūvēta sēnes formā. ▼

4 komentāri

  1. K teica:

    Skaidrs, kas gar manu māju vālēja vakar :D

  2. ox3r teica:

    Labs!

  3. ZANIS PAKETE teica:

    Pern, musu izmeginaataju laboratorijaa, Darzinos, tika testeta lidziiga riepa. Testejam dedzinot, arii apbrinojami rezultaati, ziniet.

  4. Antris teica:

    Jā, šīs riepas ir baigi labās. Mēs viņas testējām uz Aivaronkuļa apgāstajām ecēžām. Ideāli!

Pievienot komentāru