2009. gada 8. marts

Krievija: Latvijā plosās fašisms

Attēlā: plosīšanās

Maskava uzskata, ka pilsētas lauku teritorijā notikušais nacistu atbalstītāja maršs kompromitē gan Latviju, gan Eiropas Savienību (ES) kopumā, svētdien vēsta ziņu aģentūras. Avots Krievijas Ārlietu ministrijā informējis, ka «tajā laikā, kad vienā Eiropas valstī var izpelnīties cietumsodu, skeptiski izsakoties attiecībā uz Otrā pasaules kara upuriem, citā pilnā apmērā uzņem apgriezienus nacisma heroizācijas kampaņa un, slēpjoties zem dažādiem ticamiem ieganstiem, atdzimst fašistiskie marši».

Krievijas sašutumu izraisījis pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs, bijušais leģionārs Georgs Šmitiņš (94), kurš vakar devies vēl nebijuša mēroga maršā, paša spēkiem nokļūstot līdz pastkastītei, lai izņemtu no tās laikrakstu «Diena», kurā nebija atrodams neviens pret nacismu vērsts raksts. Nodarījuma smagumu pastiprina fakts, ka maršs noticis tajā pašā mēnesī, kad tiek atzīmēta leģionāru atceres diena un 8. marts.

Kremļa bažas apstiprina Simona Vīzentāla centrs, kura darbinieki tajā pašā dienā novērojuši, kā Šmitiņa kaimiņiene Ģertrūde Millere (73), kuras vārds un uzvārds ir ar aizdomīgu vācisku pieskaņu, izaicinoši un ar galēju cinismu izkar dārzā žāvēties savu izmazgāto apakšveļu, nekādā veidā nenorādot, ka viņas rīcība nav antisemītiska. Tā kā Millerei 2. Pasaules kara beigās jau bija veseli astoņi gadi, viņa varēja būt iesaistīta holokausta īstenošanā, norādījis centrs, kas sācis gatavot dokumentus, lai Izraēla varētu pieprasīt Milleres izdošanu taisnīgai tiesai. ▼

5 komentāri

  1. v.i. teica:

    cik tur tas Vīzentāls maksās? varu sagatavot kompromatiņu

  2. Efraims Zurofs teica:

    Tā kā šāda veida tiesas process var izrādīties par mūsu biznesa glābēju, piedāvāju veselus 5% no ziedojumiem mūsu organizācijai šajā kalendārajā gadā. Bet ne šekeļa vairāk!

  3. v.i. teica:

    Efraim, nemuļķojies, bez 10% nerunāšu nemaz.
    Tagad Tavs solis kaulēties.
    (kā nekā 64 gadi jau pagājuši, nāksies pārorientēties, ne)

  4. v.i. teica:

    šekeli neizmainīsi, pie agorota netiksi

  5. Beibe teica:

    Man liekas, ļoti prosemītiski!

Pievienot komentāru