2006. gada 19. aprīlis

Uzdarbojas dubultnieks

19.jpg

Attēlā: apvidus, kurā dubultnieks manīts pēdējoreiz

No Valsts prezidentes kancelejai tuvu stāvošiem avotiem atklātībā nonākuši jauni fakti saistībā ar nepatīkamo incidentu 25. martā pie Brīvības pieminekļa. Kā jau iepriekš ziņots, Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, dažiem nejauši sastaptiem garāmgājējiem atbildēja paceltā balsī un sava sakāmā beigās piesita pirkstu pie deniņiem, norādot, ka «ar galvu vajag domāt». Kaut gan prezidente izpelnījās asu nosodījumu, patiesībā viss bija noticis krietni citādāk, nekā atspoguļots televīzijā un pārējos medijos.

Vairu Vīķi-Freibergu pie pieminekļa bija uzrunājusi kāda persona, kas apgalvojusi, ka prezidenti pazīst jau sen. Prezidente bijusi pārliecināta, ka ar šo personu — kādu pusmūža vīrieti — nekad iepriekš nav tikusies. Taču persona izrādījusi neatlaidību un apgalvojusi, ka ar prezidenti kopā mācījusies skolā un vēl arvien dzīvojot prezidentei kaimiņos — «turpat Dubultos». Vīrietis apgalvojis, ka esot «īsts dubultnieks».

«Īstā dubultnieka» uzmācība bijusi tik neatlaidīga, ka prezidente zaudējusi savaldīšanos un norādījusi, ka labi pazīstot «visus savus dubultniekus», taču šo vīrieti redzot pirmoreiz mūžā, turklāt viņš nemaz neesot prezidentei līdzīgs. Kā apliecinot teiktā patiesumu, prezidente ar pirkstu norādījusi uz savu seju. Tāpat viņa atgādinājusi, ka lielu daļu dzīves pavadījusi nevis Dubultos, bet Kanādā, tāpēc, pirms izvirzīt šādas absurdas hipotēzes, ar «ar galvu vajag domāt».

Dubultnieka personība pagaidām nav noskaidrota.▼

Pievienot komentāru