2006. gada 12. maijs

Pārdēvēs mēnešus

37.jpg

Attēlā: arhitektoniski bezvērtīga Vecrīgas ēka, kuras vietā iecerēts būvēt biroju un dzīvokļu kompleksu

Vakar Saeimas sēdē uzreiz visos lasījumos tika pieņemts likums, ka, sākot ar 2007. gadu, oktobris Latvijā sauksies «OCTAobris». Mēneša nosaukuma izruna nemainīsies. Nosaukuma maiņas atbalstītāji atsaucās uz senās Romas un Lielās Franču revolūcijas tradīcijām, kā arī uz lietuviešu mēnešu nosaukumiem, kam vispār nav nekā kopīga ar citās valstīs lietotajiem. «A kas — mēs nevaram, ko?», pārliecinoši argumentēja Valērijs Karpuškins (LPP).

Opozīcijas pārmetumus, ka valdību veidojošās partijas pēdējā mēneša laikā saņēmušas prāvus ziedojumus no Latvijas Apdrošinātāju asociācijas, Karpuškins nosauca par blēņām: «Pat vistai skaidrs, ka starp ziedojumiem un jauno likumu nav un nevar būt ne mazākās saistības! Oktobra nosaukuma maiņa ir visu Latvijas iedzīvotāju interesēs. Opozīcija rīkojas galēji nekonstruktīvi, bez domāšanas nomelnojot ikvienu priekšlikumu, kas nav nācis no viņiem!»

Nosaukuma maiņa valstij izmaksās aptuveni septiņus miljonus latu. Sagatavošanā ir vēl vairāki likumprojekti par mēnešu nosaukumu maiņu, piemēram, decembri ierosināts pārdēvēt par «Satriecošas Ziemassvētku atlaides — tikai RIMI lielveikalos!» ▼

Pievienot komentāru