2006. gada 6. jūnijs

Izsludina atlīdzību par režisora galvu

53.jpg

Attēlā: režisors slēpjas

Jaunais kinorežisors Guntars Petjulkins (33) savu radošo karjeru bija iecerējis sākt ar vērienīgu un ambiciozu kinoprojektu, kas turpinātu jau līdzšinējās latviešu kino tradīcijas, vienlaikus filmu mākslā ienesot arī vēl nebijušas vēsmas. Viņš nenojauta, ka šī iecere jau itin drīz kļūs par nopietnu apdraudējumu viņa veselībai un pat dzīvībai.

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs un pašpasludināts «kino fanāts» Edmunds Vīgants (43) paziņojis, ka «tam vienreiz jāpieliek punkts». Par jaunā režisora galvu viņš ir izsludinājis atlīdzību — 300 latus. Jāpiebilst, ka tieši tādu summu G. Petjulkins pagājušajā mēnesī saņēma no Valsts Kultūrkapitāla fonda sava darba nākamās daļas scenārija rakstīšanai.

Pravietiski izrādījušies režisora vārdi, ka triloģija «Trīs lietas, labas lietas», kuru veidos trīs pilnmetrāžas filmas, būs «tik garlaicīga, ka no garlaicības varēs nomirt». Lai gan šobrīd pabeigta tikai pirmā triloģijas filma, pēc tās noskatīšanās režisoram jau izteikti draudi.
 E. Vīgants pastāstīja, ka «arī daudzi līdzšinējie latviešu kino darbi man likuši apsvērt, kāpēc stundu, divas vai pat vēl ilgāku laiku no manas dzīves vajadzētu pavadīt kinozāles tumsā… Sūdīgi uzrakstīti dialogi, aktieri, kas neprot tēlot, režisori, kas neprot režisēt — es nesaprotu, kāpēc tas viss.» E. Vīgants vienīgo risinājumu saskata «klajā un nesaudzīgā cīņā ar visiem, kas iedomājas, ka spēj nodarboties ar kino».

Tomēr G. Petjulkins ir apņēmības pilns un neļaujas iebiedēšanai. «Es negrasos koķetēt ar skatītāju un pazemīgi izdabāt… Daži tomēr tās filmas noskatīties ir spējuši, kaut vai tikai darba pienākumu dēļ. Atsevišķiem indivīdiem šis projekts varbūt liksies neērts, taču esmu gatavs cīnīties,» norādījis apņēmīgais Kultūras akadēmijas beidzējs, kas drošības apsvērumu dēļ pārvietojas transporta līdzeklī bez pazīšanas zīmēm un naktis spiests pavadīt gadījuma rakstura mājokļos, par kuriem viņam pašam nav jausmas, kā tajos nokļuvis. ▼

Pievienot komentāru