2006. gada 8. jūnijs

Igaunijā turpinās lāčgeita

57.jpg

Attēlā: kareivim ilgstoši nebija iespējas apgriezt nagus

Igaunijā vēl arvien nav norimis Igaunijas presē par Latvijas lāčgeitu iesauktais spiegošanas skandāls, kas sākās pagājušajā nedēļā, kad Igaunijas robežsargi beidzot atmaskoja par Roņu salā ieklīdušu lāci uzskatīto personu.

Igaunijas masu saziņas līdzekļi ziņo, ka aizturētajai personai bijušas īpaši pagatavotas lāča ķepas. Kā tiek ziņots, tas ir Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) speciālo uzdevumu vienības kareivis. Igaunijas puse līdz šim nav publiskojusi sagūstītās personas vārdu.

Kā norādīts Latvijas Ārlietu ministrijas sagatavotā notā, kurā lūgts gūstekni nekavējoši atbrīvot, NBS kareivis uz Igaunijas salas nonācis nejauši — izpletņlēkšanas mācību laikā pieļautas kļūdas dēļ. Negaidīti spēcīga vēja brāzma esot ierāvusi kareivi jūrā.

«Tad kādēļ gan viņam bija tās lāča ķepas un līdzi maisiņš ar lāča izkārnījumiem un spalvām?» ironiski vaicā Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Pēts. «Tas patiešām ir ļoti gudrs lācis. Mums ir darīšana ar klasisku diversiju. Ar lāci, kura uzdevums bija graut Igaunijas ekonomiku no iekšienes.» ▼

Pievienot komentāru