2006. gada 2. augusts

Policistus nošāvušais IeM darbinieks jau iepriekš dzērumā nepamatoti lietojis ieroci

117.jpg

Attēlā: foto no ģimenes albuma

Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra (IC) darbinieks, kurš 30. jūlijā Valmieras rajona Policijas pārvaldē (VRPP) nošāva divus policijas darbiniekus, jau agrāk ir nepamatoti lietojis dienesta ieroci, informēja iekšlietu ministra palīgs Krists Leiškalns.

IeM IC darbinieks pēdējo četrpadsmit gadu laikā, būdams alkohola reibumā, ir šāvis uz saviem kolēģiem un nejaušiem garāmgājējiem kopumā deviņas reizes, taču ir bijis pārāk piedzēries, lai trāpītu. Pēc devītās reizes pat tika apsvērta iespēja viņu nepaaugstināt amatā, taču, tā kā neviens nebija cietis, tika nolemts izteikt mutisku brīdinājumu un pagaidīt līdz desmitajai reizei. Tā izrādījās liktenīga.

«Kam gan varēja ienākt prātā, ka viņš kādu nogalinās? Par draudošo nelaimi nekas neliecināja. Viņš nekādā gadījumā nav tas lielākais dzērājs un šaudītājs Iekšlietu ministrijas darbinieku rindās, tāpēc mēs joprojām pieļaujam iespēju, ka notikušais ir nelaimes gadījums. Nav izslēgts, ka pārbaude atklās kādu defektu munīcijā, ierocī vai dzērienos,» pastāstīja Leiškalns. ▼

Pievienot komentāru