2006. gada 7. augusts

Tuvo Austrumu konflikts pie vienas vietas

123.jpg

Attēlā: Haifa pēc «Hezbollah» raķešu trieciena

Lai gan militārais konflikts starp Libānu un Izraēlu piesaistījis plašu ārvalstu uzmanību, lielākajai Latvijas iedzīvotāju daļai tas ir «pie pakaļas,» norādījis pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Genādijs Lobezņikovs (47), kas brīvajā laikā mēdz nodarboties ar starptautiskās politiskās situācijas analīzi. 
«Gan jau tie žīdi ir paši vainīgi. Un arābi jau nav ne par mata tiesu labāki. Visi viņi tur vienādi,» PATIESI! korespondentam pusdienas pārtraukumā pastāstīja Lobezņikovs, kura pamatnodarbošanās ir sadzīves tehnikas remonts.

Uz korespondenta aizrādījumu, ka vārda «žīds» lietošana uzskatāma par aizvainojošu, Lobezņikovs atbildēja, ka «vienu no viņiem» pazīstot, un «viņš pats sevi tā sauc».

«Jo mazāk mēs tur bāzīsim degunu, jo labāk,» viņa teikto papildināja gados jaunākais kolēģis Laimonis (vārds mainīts). «Manis pēc, lai viņi viens otru tur piebeidz!»
Līdzīgās domās bija vairums pilsētas lauku teritorijā sastapto iedzīvotāju.

Kā zināja teikt pie veikala satiktā pensionāre Valentīna Gulbe (71), «tie žīdi mūždien dumpojušies».

«Sabiedrības noskaņojums ļauj labāk izprast, kāpēc, piemēram ziedojumu vākšanas akcijā Libānas atbalstam Latvijā līdz šim ziedojusi tikai viena persona,» pastāstīja Latvijas Sarkanā Krusta projektu koordinators Andris Gulbis. Diemžēl vienīgais ziedotājs bijis anonīms, un līdz šim nav izdevies noskaidrot tā personību. Ļoti iespējams, ka tā bijusi garīgi nelīdzsvarota vai nepilngadīga persona. Tiesībsargājošās iestādes jau ir ķērušās pie ziedotāja personības noskaidrošanas. ▼

Pievienot komentāru